Sari la conținut

Fructul minune împotriva răcelii! Ajută la creşterea imunităţii

alimentatia pe timpul iernii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
varza murata de consumat cu precădere în sezonul rece

Medicii ne recomandă să nu luăm imediat pastile la primele simptome de răceală. Corpul trebuie să lupte în mod natural cu răceala comună care poate fi cauzata de aproximativ 200 de virusuri, conform experților din cadrul sistemului national de sănatate din Marea Britanie.

Fructul minune împotriva răcelii! Ajută la creşterea imunităţii

În lupta împotriva răcelii, specialiștii vin cu recomandări care pot combate infecţiile. Printre cele mai eficiente se numără băile calde, ceaiurile și câteva alimente binefăcătoare care pot combate infecţiile.

  • Alimente binefăcătoare

Trebuie să consumaţi alimente care pot combate infecţiile. Bananele şi orezul pot reduce diareea şi calmează stomacul, afinele sunt o sursă excelentă de aspirină naturală ce acţionează pentru a scădea febra, ardeiul iute decongestionează nasul, iar ceaiul verde are proprietăţi antibacteriene naturale.

Şi nu uitaţi de supa de pui. Căldura lichidului, combinată cu puiul hrănitor, vă pot ajuta să combateţi infecţiile şi să vă simţiţi mai bine atunci când vă confruntaţi cu răceala.

Adăugaţi în supă câţiva căţei de usturoi tocaţi pentru a-i creşte putere antibacteriană şi antivirală.

Însă, nu uitaţi, dacă prezentați simptome severe, care nu par să se îmbunătăţească, apelaţi la medic.

  • Igiena personală

Săpunul şi apa sunt indispensabile. Dacă nu aveţi această posibilitate, utilizaţi un produs de curăţat pe bază de alcool.

În plus, puteți bea ceai de echinacea. Această palntă creşte mobilitatea globulelor albe din sânge, soldaţii corpului care păzesc sistemul imunitar. Iar echinacea se găsește şi sub formă de capsule.

Folosiţi spray cu apă de mare pentru decongestionarea nasului. Pe lângă senzaţia de eliberare a sinusurilor, aceasta îndepărtează particulele de viruşi şi bacterii. Folosiţi saună facială sau duşuri de abur.

  • Dușurile calde

Duşurile calde şi aburii hidratează corneele nazale şi vă pot ajuta să vă relaxaţi. Dacă sunteţi ameţit de răceală, lăsaţi duşul să curgă, aşezaţi-vă pe un scaun şi inspiraţi vaporii.

O mică cantitate de ulei mentolat, de salvie sau eucalipt, poate ajuta la decongestinarea nazală şi calmează pielea iritată. Puneţi produsul la exterior, sub nas, nu în interiorul nării, arată adevărul.ro.

eliminarea toxinelor din organism

  • Sursă de aspirină

Astfel, afinele sunt o sursă excelentă de aspirină ce acţionează pentru a scădea febra. Iar medicii ne recomandă să nu dăm fuga la farmacie la primele simptome ale gripei şi să încercăm să luptăm în mod natural cu aceasta.

Dar cele mai importante sugestii pentru evitarea răcelii nu exclud regulile de igienă personală. Spălatul frecvent pe mâini este principala metodă pentru protecția împotriva răcelilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel