Din cuprinsul articolului
Un nou studiu realizat de cercetătorii din Finlanda relevă că un fruct poate reduce nivelul colesterolului, ajutând la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Este vorba despre mere, care abundă în pectină, un antioxidant cu rol în scăderea nivelului de colesterol rău şi menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a arterelor.
De altfel, merele au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă datorită conținutului de fibre solubile. Acest fruct extrem de popular conține și polifenoli, care au efecte antioxidante, ca de exemplu epicatechina, cu rol esenţial în scăderea tensiunii arteriale. Potrivit altor cercetări, aportul crescut de flavonoide scade cu 20% riscul apariţiei unui accident vascular cerebral.
Astfel, s-a constatat că merele uscate scad semnificativ nivelul colesterolului din sânge, potrivit studiului la care au participat aproximativ 2.500 de oameni Grupul care a consumat 70 de grame de mere uscate a dat cele mai bune rezultate.
Acest efect este obținut datorită pectinei, o substanță organică normalizează în mod natural nivelul de colesterol. Concluzia oamenilor de ştiinţă: consumul de mere uscate în fiecare zi timp de 3-4 luni reduce nivelul de colesterol cu aproape 25%, scrie The Health Site.
Considerate unele dintre cele mai ieftine și mai disponibile fructe pe tot parcursul anului, merele sunt delicioase şi extrem de sănătoase. Însă anumite persoane ar trebui să consume cu moderaţie anumite soiuri de mere.
Fibrele dintr-un măr pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) din sânge, ceea ce promovează sănătatea vasculară și a inimii. Acest fruct conține vitamine (în special vitamina C și vitamina A), minerale (inclusiv potasiu), antioxidanți și fibre alimentare (fibre).
Toate aceste componente contribuie la sănătatea generală și susțin funcționarea normală a organismului. Vitamina C susține sistemul imunitar, iar vitamina A este importantă pentru vederea și sănătatea pielii.
Flavonoidele, antioxidanții și alți compuși bioactivi găsiți în compoziția fructelor pot juca un rol în protejarea organismului de influențele nocive.
Conform unui articol apărut în revista „European Journal of Nutrition”, fibrele din mere se leagă de colesterol şi îl transportă afară din corp, acesta fiind mecanismul prin care ele scad nivelul grăsimilor din sânge.
Merele sunt hipo-calorice şi pot fi consumate fără restricţii de către persoanele care urmează o dietă de slăbit. În plus, datorită conţinutului mare de fibre, dau senzaţia de saţietate şi pot fi o alegere sănătoasă ca gustare între mesele principale ale zilei. Un măr de mărime medie are 182 de grame şi oferă următorii nutrienți:
– Calorii: 95
– Carbohidrați: 25 de grame
– Fibre: 4 grame
– Vitamina C: 14% din aportul zilnic de referință
– Potasiu: 6% din DZR
– Vitamina K: 5% din DZR
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…