Sari la conținut

Cum se consumă corect ”fructul longevității” și cine ar trebui să-l evite neapărat

Fructul goji, numit și fructul longevității, este extrem de bogat în antioxidanţi, în special în carotenoide, cum ar fi beta-caroten şi zeaxantina. Goji a reprezentat un pilon important al medicinei tradiționale chineze. Oamenii de știință au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți.

Aportul crescut de alimente care conţin zeaxantina poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenţa maculară, principala cauză a diminuarii vederii şi a orbirii.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că fructele goji au multiple efecte benefice, acestea contribuind la ameliorarea şi tratarea multor probleme de sănătate:

8 beneficii

1. Intăresc sistemul imunitar – fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală medie, ceea ce ajută corpul să funcţioneze mai eficient în lupta cu microbii şi bacteriile. Cercetătorii au descoperit că fructele de pădure goji conţin cel putin 20 de minerale esenţiale, printre care se numară fierul, cupru şi zincul. Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen şi contribuie la formarea de celule roşii în sânge. Cuprul ajută la producerea de celule roşii, iar zincul este util pentru menţinerea rezistenţei celulelor roşii şi pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic aduce un plus de sănătate şi prelungeşte viaţa.

2. Cresc longevitatatea şi previne îmbătrânirea – cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii.

3. Îmbunătăţesc vederea – fructele goji au una dintre cele mai mari concentraţii de beta-caroten dintre toate fructele şi legumele, substanţă absolut necesară pentru sănătatea ochilor.

4. Întăresc musculatura – aportul de vitamina C pe care fructele goji îl aduc organismului nostru, menţine sănătatea ţesuturilor şi a muşchilor.

5. Păstrează sănătatea oaselor şi a dinţilor, prin conţinutul mare de calciu pe care acest fruct îl furnizează.

6. Ajută circulaţia sangvină – goji este o sursă de proteine care furnizeză o cantitate mare de aminoacizi. Aceştia lucrează pentru a menţine ţesuturile şi muşchii sănătoşi, ajută la o bună circulaţie a sângelui şi la trimiterea mesajelor de la creier.

7. Luptă cu cancerul de prostată – prin conţinutul lor de polizaharide, goji inhibă cancerul de prostată. Aceste fructe cauzează distrugerea ADN-ului celulelor canceroase.

8. Combat acneea şi dermatitele – betacarotenul din goji poate combate cu succes petele de pe piele, acneea şi accelerează procesul de vindecare a dermatitelor.

Ce conține fructul longevității

Aceste fructe au în compoziția lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi și 8 substanțe esențiale vieții. De asemenea, conține vitamina C în cantități foarte mari (de 400 de ori mai mult decât în portocale) și vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12. O altă vitamină este vitamina E, destul de rar întâlnită în alimente, și extrem de benefică. Mai conțin polizaharide și monozaharide, acizi grași nesaturați, inclusiv acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol și alți fitosteroli.

Cum se conumă fructul longevității

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar și sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obținerea maximă de beneficii, se recomandă consumarea întregului fruct.

Contraindicații

Este contraindicat consumul de goji în perioada de tratament pentru subțierea sângelui, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. De asemenea, nu sunt recomandate în caz de alergii la polen. Nu este recomandat persoanelor cu afecțiuni renale să consume cantități mari de goji, deoarece aceste fructe conțin cantități destul de mari de oxalați, care împiedică absorbția calciului în oase și favorizează formarea pietrelor la rinichi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel