Din cuprinsul articolului
Cum să trăiești mai mult? Evitați o moarte timpurie mâncând o dietă sănătoasă și echilibrată și făcând exerciții fizice regulate. Vă puteți reduce riscul de deces prematur mâncând banane – dar câte ar trebui să adăugați în dieta dumneavoastră în fiecare săptămână?
Potrivit cercetătorilor, o singură banană ne poate crește speranța de viață cu 13 minute. Același lucru este valabil și pentru somn, însă contează foarte mult cum este gătit.
”O banană consumată crește speranța de viață a oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde.
Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food în care au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde.
De asemenea, consumul somonului la cuptor oferă un interval mai mare de viață, cu aproximativ 13 minute și 5 secunde”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.
Bogate în potasiu: O banană medie vă oferă 450 de miligrame, ceea ce reprezintă 13% din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi. Acest mineral este un jucător important în sănătatea inimii. Alimentele bogate în potasiu vă ajută să vă gestionați tensiunea arterială, deoarece vă ajută să scăpați de mai mult sodiu atunci când urinați. Potasiul relaxează, de asemenea, pereții vaselor de sânge, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Cum te ajută potasiul?
Dar dacă ai probleme cu rinichii, prea mult potasiu nu este bun pentru tine. Consultați-vă medicul pentru a vedea cât ar trebui să aveți.
Banana este bogată în fibre: Nu este un secret că cantitatea potrivită de fibre din dieta ta este bună pentru tine. O banană coaptă de mărime medie vă oferă 3 grame de fibre. Este aproximativ 10% din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi.
Majoritatea fibrelor din banane sunt ceea ce se numește fibre solubile. Poate ajuta la mentinerea colesterolului si a tensiunii arteriale sub control si ajuta la ameliorarea inflamatiei.
Bananele verzi sunt pline de ceva numit amidon rezistent. Acționează ca fibre insolubile, care sunt cele care vă pot ajuta să vă mențineți intestinele să funcționeze cât mai bine. Amidonul rezistent ajută, de asemenea, la scăderea zahărului din sânge.
În general, alimentele bogate în fibre te fac să te simți plin fără calorii suplimentare. Acest lucru le face și o alegere bună dacă doriți să pierdeți câteva kilograme.
O burtă mai fericită: Se pare că bananele sunt bune și pentru burta ta.
Fructul galben este o sursă de prebiotice. Aceștia sunt carbohidrați pe care nu îi digerați, dar sunt o sursă de hrană pentru probioticele mai populare. Acestea sunt bacteriile bune care se găsesc în intestinul tău.
Probioticele te pot ajuta în aspecte precum:
Probioticele pot chiar ajuta la atenuarea răcelilor și a gripei.
Cantitatea potrivită de carbohidrați: Ca toate fructele, bananele au carbohidrați. Dar nu atât de multe încât persoanele cu diabet să nu se poată bucura de ele. Dacă ai diabet, te poți bucura de o jumătate de banană atunci când ai nevoie de o gustare.
De asemenea, nu vor arunca în aer o dietă săracă în carbohidrați. O banană medie iti ofera aproximativ 27 de grame.
Recuperare mai rapidă după un antrenament: cercetările sugerează că bananele vă pot ajuta, de asemenea, să vă recuperați după antrenamentele intense. Un studiu spune că bicicliștii bărbați care au avut o banană înainte de a pedala au mers mai repede și au avut o recuperare mai rapidă decât cei care au băut doar apă.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…