Din cuprinsul articolului
Cercetătorii neo-zeelandezi au descoperit că, la cină, consumul unui fruct proaspăt sau uscat a dus la îmbunătăţiri semnificative în privinţa calităţii somnului, dar şi stării de spirit a participanţilor la studiu.
Din punct de vedere al sănătății, acest fruct are o mulțime de antioxidanți și fibre, cu dovedite beneficii pentru sănătate. De asemenea, conţine magneziu şi potasiu, minerale esenţiale care ajută corpul să se relaxeze şi stimulează circulaţia sângelui.
Potrivit studiului publicat recent în revista ştiinţifică Frontiers in Nutrition, participanţii care au consumat kiwi sau pudră de kiwi au dormit mai profund, au fost mai alerţi dimineaţa şi mai energici.
De ajutor persoanelor care suferă de apnee în somn
Conținut nutrițional
Un kiwi de dimensiuni medii (75 g) oferă 42 de calorii, 0,1 g de proteine, 10,1 g de carbohidrați și 0,4 g de grăsimi. Kiwi sunt o sursă excelentă de vitamina C, fibre și potasiu. Următoarele informații nutriționale sunt furnizate de USDA.
- Calorii : 42
- Grăsime : 0,4g
- Sodiu : 3,8 mg
- Carbohidrați : 10,1 g
- Fibră : 2,1 g
- Zaharuri : 6.7y
- Proteine : 0,8 g
- Vitamina C : 56 mg
- Potasiu : 148mg
Carbohidrați
Există puțin peste 10 grame de carbohidrați într-un kiwi verde de dimensiuni medii. Dintre cele 10 grame, 2,1 grame provin din fibre, iar 6,7 grame provin din zaharuri naturale. Kiwi sunt considerate un fruct cu indice glicemic scăzut, cu o valoare de 52.
Grăsimi
Kiwi sunt în mod natural sărace în grăsimi, cu mai puțin de 1/2 gram de grăsimi pe fruct. Kiwi nu conțin grăsimi saturate.
Proteină
Există aproape 1 gram de proteine pe kiwi, ceea ce înseamnă că nu este o sursă semnificativă de aminoacizi.
Vitamine si minerale
În două kiwi, primiți 230% din valoarea zilnică pentru vitamina C și 70% din necesarul de vitamina K. Kiwi oferă, de asemenea, potasiu, vitamina E și folat.
Pe mapamond există mai multe soiuri de kiwi care sunt originare din China și Taiwan. Kiwi este, de asemenea, cultivat comercial în California și Noua Zeelandă.
Unele soiuri comune includ binecunoscutul soi Actinidia deliciosa, kiwi auriu (A. chinensis), kiwi roșu ( A. melanandra), viță de vie argintie (A. polygama), kiwi violet (A. purpurea), pe lângă Actinidia arguta, Actinidia kolomikta și Actinidia coriacea sau agrișul de ou chinezesc.
Deoarece kiwi aurii sunt fără păr, unii oameni mănâncă pielea, ceea ce oferă fibre suplimentare. Kiwi aurii conțin, de asemenea, mai multă vitamina C decât cele verzi.