Din cuprinsul articolului
Un fruct extrem de util, care a devenit popular ca înlocuitor al zahărului, este o sursă bogată de nutrienți importanți care au multe beneficii pentru sănătate – scăderea colesterolului, stabilizarea glicemiei sau îmbunătățirea memoriei și a calității somnului.
Datorită conținutului bogat în potasiu, curmalele sunt bune pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos și, de asemenea, ajută la normalizarea activității tractului gastrointestinal, spune omul de știință Michael Krupein de la Johns Hopkins Bloomberg School.
În timp ce unii ar putea fi îngrijorați de conținutul de zahăr al curmalelor, acestea au de fapt un indice glicemic scăzut datorită conținutului lor de fibre, făcându-le un înlocuitor excelent pentru diabetici, de exemplu. Curmalele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, care ajută la protejarea celulelor de deteriorare și la menținerea sănătății.
De asemenea, sunt bogate în fibre, care promovează o digestie sănătoasă și ajută la gestionarea greutății corporale. În plus, curmalele sunt sănătoase pentru inimă, având antioxidanți și fibre care ajută la reducerea inflamației și susțin sănătatea mușchiului cardiac, dar şi normalizarea nivelului de grăsimi în sânge (trigliceride şi colesterol).
Un mod prin care poți alege fructele și alte alimente bogate în carbohidrați este să le verifici indicele glicemic (IG). Indicele glicemic clasifică alimentele pe o scala de la 1 la 100, iar valoarea fiecărui aliment indică, de fapt, cât de repede acel aliment crește glicemia. Cele mai bune sunt alimentele cu un indice glicemic scăzut, pentru că ele te ajută să îți ții sub control glicemia.
Printre fructele cu indice glicemic scăzut se numără: mere, avocado, banane, fructele de pădure, curmale, cireșele, grepfrutul, strugurii, kiwi, nectarinele, portocalele, piersicile, perele, prunele, căpșunele.
Acest produs poate fi util şi pentru întărirea oaselor datorită conţinutului bogat de minerale precum fosfor, magneziu şi calciu. Curmalele conțin compuși antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot reduce inflamația pentru a susține sănătatea inimii, iar fibrele din compoziția lor contribuie la un nivel sănătos de colesterol și trigliceride.
– 266 calorii;
– 1,7 g de proteine;
– 72 g carbohidrați;
– 6,4 g fibre;
– 64 g zaharuri (total);
– 62 mg calciu;
– 52 mg magneziu;
– 60 mg fosfor;
– 668 mg potasiu;
– 86 mcg beta-caroten;
– 144 UI vitamina A
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…