Fructul exotic de toamnă, extrem de benefic pentru sănătatea tiroidei. Reglează glicemia și nivelul de colesterol

Un fruct de toamnă cunoscut şi sub numele de „fructul zeilor” este extrem de benefic pentru sănătatea tiroidei. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de iod, zinc, seleniu și alte substanțe utile pe care le conține.

Diospyros kaki, care înseamnă „fruct divin” sau „para lui Dumnezeu”, mai este cunoscut și sub denumirea de persimon, curki japonez, Hachiya și Fuyu. Acest fruct se poate consuma în stare proaspătă, dar se mai pot face dulceţuri şi gemuri sau poate fi inclus în salatele de fructe.

Fructul de kaki se remarcă printr-un conținut ridicat de tanin (care este conținut și în vinul roșu) și conferă fructului un gust strigent.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să alegeți fructe cu o culoare pronunțată de roșu-portocaliu, cu dungi subțiri pe coajă – acesta este un semn de coacere a curmalului japonez, notează actualno.com, potrivit rador.ro.

Reglează glicemia și nivelul de colesterol

Într-un studiu care a investigat efectele hipocolesterolemiante ale fibrelor bogate în tanin la oameni, subiecții cu niveluri plasmatice de colesterol total 180-259 mg/dl au consumat fibre bogate în tanin de 3 ori pe zi înainte de mese, timp de 12 săptămâni.

Nivelurile plasmatice ale colesterolului total au scăzut semnificativ și nivelurile plasmatice ale lipoproteinelor cu densitate scăzută LDL au scăzut semnificativ fără a impacta colesterolul bun (lipoproteinele cu densitate mare HDL).

Potrivit doc.ro, descoperirile au indicat faptul că fibrele bogate în tanin din fructele tinere de kaki sunt un material alimentar util pentru tratarea hipercolesterolemiei.

Conținut ridicat de iod

Conținutul ridicat de iod din fructul kaki ajută la combaterea deficienței acestui element din organism, contribuie la prevenirea multor boli ale glandei tiroide. Iodul joacă un rol critic în producția de hormoni tiroidieni. Se recomandă să nu se ingereze mai mult de 150 micrograme pe zi (1 miligram are 1000 micrograme).

Acest fruct exotic aproape că nu are acizi, deci are un efect pozitiv asupra funcționării stomacului și a intestinelor, chiar și în prezența ulcerului peptic și a altor boli.

Potrivit nutriţioniştilor, kaki ajută la îmbunătățirea digestiei, iar antioxidanții pe care îi conține întăresc unghiile și părul, îmbunătățesc calitatea pielii și luptă împotriva îmbătrânirii premature.

Proprietăţile nutriţionale

  • fibre;
  • vitamine: A, C, E, B, P, K;
  • mangan;
  • cupru;
  • magneziu;
  • potasiu;
  • fier;
  • seleniu;
  • fosfor;
  • taninuri;
  • proteine;
  • compusi organici (catehine);
  • antioxidanti (carotenoide, flavonoide, luteina).

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

28 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

58 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: