În ciuda eforturilor continue de a combate cancerul, boala rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Mai multe terapii, inclusiv chimioterapia, au îmbunătățit ratele de supraviețuire. Un fruct a demonstrat efecte comparabile cu medicamentul în studiile pe animale.
Efectele dietei asupra cancerului rămân în mare parte nestudiate, dar cercetările timpurii au arătat că un fruct, despre care se presupune că are calități medicinale, poate încetini răspândirea bolii. Alte cercetări sugerează că poate îmbunătăți performanța terapiilor tradiționale sau poate ucide în mod selectiv mai multe tipuri de celule canceroase. Medicii, cu toate acestea, au sfătuit împotriva utilizării acestuia în prevenirea cancerului din cauza lipsei de cercetare asupra oamenilor.
Graviola provine din copacii pădurilor tropicale din Africa, America de Sud și Asia de Sud-Est, unde este consumată în mod obișnuit.
Pulpa fructului este folosită pe scară largă în sucuri și smoothie-uri, dar poate fi cumpărată în forma sa organică de la anumiți furnizori de fructe tropicale.
Potrivit WebMD: „Graviola este bogat în vitamina C și antioxidanți cunoscuți pentru a stimula sănătatea imunitară”.
Cercetările arată că întărește sistemul imunitar prin îmbunătățirea capacității de a se apăra împotriva agenților patogeni și prin promovarea distrugerii radicalilor liberi.
Unele studii au studiat efectele fructelor asupra cancerului, sugerând că poate ajuta la uciderea selectivă a celulelor maligne.
Scriind în Journal of Yoga, Physical Therapy and Rehabilitation, Constantino Mazzanobile, de la Departamentul de Sănătate Mintală de la Universitatea din New York, a citat cercetări care arată că efectele Graviola asupra cancerului nu au fost doar comparate cu Adriamicină, ci au depășit-o flagrant în studiile de laborator.
Cercetarea, publicată în Journal of Natural Products, a sugerat că doi compuși extrași din semințe au demonstrat efecte comparabile cu Adriamycin – un medicament utilizat pe scară largă în chimioterapie.
Domnul Mazzanobile: „Un compus din plantă a distrus selectiv celulele canceroase ale colonului cu o putere de 10.000 de ori mai mare decât adriamicina”.
Chiar și cercetătorii de la Universitatea Purdue au descoperit că extractele din frunze de Graviola au eliminat celulele canceroase din cel puțin șase tipuri de cancer și au fost deosebit de eficiente împotriva celulelor cancerului de prostată și pancreatitei.
Acest lucru are o semnificație în lumina cifrelor recente care arată o creștere bruscă a prevalenței cancerului de prostată, care afectează acum unul din opt bărbați.
Doctorul Quinton Fivelman, director științific la Laboratorul din Londra, a declarat: „Pentru prima dată, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, înaintea cancerului de sân și de plămâni”.
Extractul de graviola, însă, pare să acționeze și asupra celulelor canceroase din colon și sân, lăsând intacte celulele sănătoase, ceea ce chimioterapia nu poate face.
Alte studii de laborator au arătat că extractele de Graviola pot ucide unele tipuri de celule canceroase hepatice.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…