Din cuprinsul articolului
Odată considerată exotică și rară, papaya este acum disponibilă în majoritatea perioadelor anului, oferind o gamă largă de beneficii pentru sănătate.
Consumul de papaya poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer. În plus, se știe că acest fruct tropical îmbunătățește digestia, ajută la controlul glicemiei în cazul persoanelor cu diabet, scade tensiunea arterială și accelerează procesul de vindecare a rănilor.
Cancer
Potrivit medicalnewstoday.com, „s-a demonstrat că aportul de beta-caroten, un antioxidant care se găsește în papaya, reduce riscul de cancer”. În plus, un studiu publicat în revista Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers a dezvăluit că, la bărbații tineri, dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată.
Sănătatea oaselor
Lipsa vitaminei K din alimentație a fost legată de un risc crescut de fracturi osoase. Menținerea unui nivel adecvat de vitamina K este esențială pentru sănătatea oaselor, deoarece vitamina K îmbunătățește absorbția calciului și reduce pierderile de calciu prin urină. Acest lucru înseamnă că mai mult calciu este disponibil în organism pentru a întări și reconstrui oasele, ceea ce este esențial pentru menținerea unei bune sănătăți generale a oaselor.
Digestie
Papaya are o enzimă numită papaina care joacă un rol cheie în procesul digestiv. De fapt, această enzimă este atât de eficientă încât este folosită ca agent de înmuiere a cărnii la gătit. În plus, papaya este bogată în fibre și apă, ceea ce o face un aliat excelent în prevenirea constipației și în promovarea regularității și sănătății tractului digestiv.
Atunci când alegeți sau consumați o papaya, este important să le căutați pe cele care sunt proaspete și au o coajă portocalie roșiatică. De asemenea, ar trebui să se simtă moi la atingere, ceea ce indică faptul că sunt coapte. Pregătirea este simplă: trebuie doar să o tăiați ca pepenele, să îndepărtați semințele și să vă bucurați de pulpă.
Deși semințele de papaya sunt comestibile, gustul lor tinde să fie amar și înțepător, așa că este de preferat să le îndepărtați. Pentru a face acest lucru, se poate folosi o lingură pentru a scoate cu ușurință pulpa moale a fructului și a o savura fără inconveniente.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…