Fructul digestiv care ajută la prevenirea cancerului, întărește oasele și reglează digestia

Odată considerată exotică și rară, papaya este acum disponibilă în majoritatea perioadelor anului, oferind o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

Consumul de papaya poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer. În plus, se știe că acest fruct tropical îmbunătățește digestia, ajută la controlul glicemiei în cazul persoanelor cu diabet, scade tensiunea arterială și accelerează procesul de vindecare a rănilor.

Beneficii de papaya

Cancer

Potrivit medicalnewstoday.com, „s-a demonstrat că aportul de beta-caroten, un antioxidant care se găsește în papaya, reduce riscul de cancer”. În plus, un studiu publicat în revista Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers a dezvăluit că, la bărbații tineri, dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată.

Sănătatea oaselor

Lipsa vitaminei K din alimentație a fost legată de un risc crescut de fracturi osoase. Menținerea unui nivel adecvat de vitamina K este esențială pentru sănătatea oaselor, deoarece vitamina K îmbunătățește absorbția calciului și reduce pierderile de calciu prin urină. Acest lucru înseamnă că mai mult calciu este disponibil în organism pentru a întări și reconstrui oasele, ceea ce este esențial pentru menținerea unei bune sănătăți generale a oaselor.

Digestie

Papaya are o enzimă numită papaina care joacă un rol cheie în procesul digestiv. De fapt, această enzimă este atât de eficientă încât este folosită ca agent de înmuiere a cărnii la gătit. În plus, papaya este bogată în fibre și apă, ceea ce o face un aliat excelent în prevenirea constipației și în promovarea regularității și sănătății tractului digestiv.

Cum să mănânci papaya?

Atunci când alegeți sau consumați o papaya, este important să le căutați pe cele care sunt proaspete și au o coajă portocalie roșiatică. De asemenea, ar trebui să se simtă moi la atingere, ceea ce indică faptul că sunt coapte. Pregătirea este simplă: trebuie doar să o tăiați ca pepenele, să îndepărtați semințele și să vă bucurați de pulpă.

Deși semințele de papaya sunt comestibile, gustul lor tinde să fie amar și înțepător, așa că este de preferat să le îndepărtați. Pentru a face acest lucru, se poate folosi o lingură pentru a scoate cu ușurință pulpa moale a fructului și a o savura fără inconveniente.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: