Din cuprinsul articolului
Unul dintre cei mai suculenți și parfumați reprezentanți ai fructelor de vară este nectarina. Grecii antici numeau nectarina „băutura zeilor”, iar astăzi ne putem bucura zilnic de acest fruct pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate.
Nectarina este adesea confundată cu un hibrid între piersică și prună, dar este de fapt o subspecie a piersicii, care se distinge prin pielița sa netedă datorită unei mutații naturale. Acest fruct nu este produsul selecției artificiale, ci al procesului natural de evoluție.
Nectarinele sunt excelente pentru curățarea organismului de toxine și de excesul de lichide, ceea ce este deosebit de util pentru cei care urmează o dietă. Fructul reduce umflăturile și contribuie la o digestie mai bună.
Fructul este o sursă excelentă de energie și restabilește activitatea musculară, făcându-l ideal pentru sportivi. Este deosebit de util pentru persoanele în vârstă, deoarece îmbunătățește vederea, previne ateroscleroza și ajută la hipertensiune.
Acest fruct are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, susținând funcționarea normală a inimii, stabilizând ritmul cardiac și scăzând nivelul de colesterol rău. Nectarinele ajută la curățarea vaselor de sânge de placă și la menținerea unei tensiuni arteriale normale.
Consumul de nectarine ajută la normalizarea funcției tractului gastrointestinal prin restabilirea motilității intestinale, ușurarea sarcinii din stomac și distrugerea microflorei patogene. Fructul este util pentru persoanele cu aciditate ridicată, ajutând la reducerea acesteia, potrivit actualno.com.
Nectarinele sunt excelente pentru stabilizarea sistemului nervos și îmbunătățirea stării de spirit. Ele ameliorează tensiunea, insomnia și anxietatea, crescând în același timp rezistența la stres.
Potrivit nutriţioniştilor, consumul zilnic de nectarine poate preveni apariția cancerului prin blocarea creșterii celulelor maligne. De asemenea, fructul este util în bolile respiratorii datorită proprietăților sale expectorante și antiasmatice.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…