Categories: Expertul zilei

Fructul de sezon recomandat de Mihaela Bilic. ”Faceți o cură! Înlătură oboseala și crește performanțele intelectuale și fizice”

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să mâncăm nuci, mai ales cât sunt crude pentru că sunt pline de iod și se digeră mai ușor, în plus o mână de nuci e la îndemâna oricui.

Iată ce a scris pe pagina sa de Facebook:

”Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!

Un pumn de miez de nucă zilnic

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți  o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.

Oleaginoasele, un concentrat de sănătate

Fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic, caju) sunt un concentrat de calorii dar si de sanatate. Un pumn dintr-o astfel de gustare sanatoasa are in jur de 200cal, dar si multe proteine, minerale si acizi grasi esentiali benefici pentru organism.
Continutul lor mare de grasimi nu trebuie sa va sperie, 85% din ele sunt grasimi mono si poli-nesaturate de care este nevoie pentru buna functionare a corpului; productie de hormoni, metabolism, regenerare si functionare celulara, activitate cerebrala, imunitate, vedere, coagularea sangelui, contractia muschilor, frumusetea pielii, totul depinde de aceste lipide.
Pe scurt fructele oleaginoase
– contin multe fibre si minerale (magneziu, fier)
– au vit E si fitonutrienti cu efect antioxidant
– sunt sursa de Omega 3 cu efect anti-inflamator
– contin grasimi mono-nesaturate care cresc colesterolul bun (HDL)
– contin grasimi poli-nesaturate care scad colesterolul rau (LDL)
In plus ajuta digestia, stimuleaza activitatea vezicii biliare si previne formarea calculilor. Vitamina E ajuta memoria si puterea de concentrare si chiar previne imbatranirea cerebrala.
Simplu de avut in poseta, ghiozdan sau in sertarul de la birou, un pumn de nuci sau alune este gustarea perfecta…pentru orice varsta.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

45 de secunde ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

21 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

40 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: