Din cuprinsul articolului
Bun pentru potolirea setei, hipocaloric și foarte diuretic, pepenele galben ocupă un loc special în regimul alimentar al celor care țin la siluetă, scrie passionsante.be.
Acest fruct furnizează doar 48 kcl/100 g, iar culoarea sa galben-portocalie dovedește conținutul ridicat de provitamina A (betacaroten). Pepenele galben conține și vitamina C (25 mg/100 g), precum și fibre cu proprietăți laxative.
Alcătuit în proporție de 88% din apă și bogat în potasiu (300 mg/100 g), fructul are o pronunțată capacitate diuretică ce îl recomandă în lupta împotriva retenției de apă. În același timp favorizează eliminarea toxinelor și stimulează sistemul renal. Nivelul glucidelor variază între 6 și 14%, constând îndeosebi în zaharoză.
Simptomele retenției de apă:
- Umflarea zonelor afectate
- În general sunt afectate mainile, picioarele, gleznele
- Zonele afectate devin dureroase
- Articulațiile devin rigide
- Creșterea rapidă în greutate
- Fluctuațiile inexplicabile ale greutății corporale
- Dureri de cap
- Abdomen umflat sau mărit în volum
Sarea favorizează retenţia de apă, de fluide în general, aşa că alege alimentele cu conţinut scăzut de sodiu şi evită adăugarea de sare când găteşti la masă. Surprinzător, sarea poate fi găsită în alimente precum pâinea şi cerealele, aşa că lista ingredientelor de pe produse trebuie studiată cu atenţie înainte de a cumpăra ceva. Restrângerea consumului de sare este importantă, deoarece excesul favorizează apariţia unor afecţiuni precum hipertensiunea arterială. Corpul nostru încearcă să elimine sarea cu ajutorul rinichilor, prin urină, cu contribuţia vitală a apei. Cu cât bem mai multă apă, cu atât eliminăm mai repede apa din organism. De asemenea, reducerea consumului de alcool este importantă în cazul retenţiei de apă; corpul reţine fluidele în mod firesc, aşa că consumarea băuturilor alcoolice este de evitat.