Fructul de sezon, adorat de români, care dăunează GRAV siluetei

Nutriționista Mihaela Bilic, renumită pentru sfaturile sale în materie de dietă și stil de viață sănătos, oferă câteva recomandări esențiale pentru cei care doresc să-și mențină silueta și să adopte un regim sănătos în această toamnă. Ea a subliniat importanța alegerii corecte a fructelor de sezon și a echilibrului în alimentație.

Sfaturi pentru menținerea siluetei în sezonul de toamnă

Atenție la cantitatea de fructe consumată

Mihaela Bilic atrage atenția că, deși fructele sunt sănătoase și bogate în vitamine și antioxidanți, unele dintre ele conțin o cantitate mare de zahăr, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate dacă sunt consumate în exces.

„Să respectăm sezoanele este foarte important pentru sănătate. Nu prea mai avem noi produsele de sezon, pentru că s-au cam schimbat și sezoanele. Cu agricultura asta intensivă se fac fructe și legume tot timpul anului, aceleași.

Nu mai știi când e sezonul lor. Toamna e bine să facem o cură, să zic așa, de legume, că e piața plină. Pe măsură ce ne ducem spre iarnă începem să creștem partea de grăsimi, că vine Crăciunul. Mâncăm, apoi, grăsimi și făinoase toată iarna ca să ne țină de cald, vezi,

Doamne, că nici de frig nu mai suferim! Apoi vine, din nou, primăvara cu tot belșugul ei de verdețuri. Nu întâmplător, vine Postul Paștelui, care ne recomandă să punem punct consumului de produse animale și facem o cură de detox. E o chestiune de firesc al vieții în România, care are patru anotimpuri. În rest, avem iarna îmbelșugată și vara mai mult cu salate”, sunt sfaturile oferite de Mihaela Bilic potrivit Fantik.

Fructele de toamnă care îngrașă cel mai mult

Strugurii și perele sunt printre cele mai bogate în zaharuri și, consumate în cantități mari, pot contribui la depunerea de grăsime. Strugurii sunt foarte gustoși, dar au un conținut ridicat de carbohidrați rapizi, iar Mihaela Bilic recomandă moderație în consumul acestora.

„La capitolul fructe, atenție mare la siluetă că îngrașă. Îngrașă și strugurii, perele, pepenii, prunele. Au îngrășat cireșele. Pepenele îngrașă, da! În afară de piersici și caise, care sunt mai blânde, toate îngrașă și atunci trebuie să le mâncăm cu măsură”, a adăugat nutriționista Mihaela Bilic.

Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Fructe  de toamnă recomandate cu încredere

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Merele, gutui și prunele sunt printre fructele de sezon preferate și indicate de nutriționistă. Acestea au un conținut mai scăzut de zaharuri comparativ cu strugurii sau perele și oferă beneficii importante pentru digestie și sănătate, datorită fibrelor.

Prunele sunt o alegere excelentă datorită proprietăților lor de a susține sănătatea intestinală, fiind o sursă bună de fibre care ajută la digestie și oferă sațietate.

Moderația este cheia

Mihaela Bilic subliniază faptul că niciun aliment nu este interzis, dar este esențial să fim atenți la cantități. Chiar și fructele care conțin mai mult zahăr pot fi integrate în dietă, dar cu măsură.

Pentru a preveni acumularea de kilograme, Mihaela Bilic încurajează menținerea unui stil de viață activ. O alimentație echilibrată, combinată cu mișcare regulată, ajută la menținerea siluetei și a unei stări generale de bine.

Mihaela Bilic recomandă să ne bucurăm de fructele toamnei, dar să fim atenți la cantități și să ne orientăm spre cele care oferă un echilibru între gust și aportul caloric. Alegeți fructe bogate în fibre și nutrienți, cum ar fi merele și prunele, și consumați-le în mod responsabil pentru a vă menține silueta și sănătatea.

Recent Posts

Cine nu ar trebui să mănânce avocado. Poate reprezenta un risc semnificativ pentru aceste persoane

Avocado este unul dintre cele mai populare fructe, o sursă de nutrienți. Adesea prezentat ca…

22 de minute ago

Expert Harvard: Mai sunt doi ani până la sfârșitul lumii

Timp de milenii, predicțiile privind sfârșitul lumii au fascinat oamenii de știință și profeții deopotrivă.…

51 de minute ago

Dulceață de ardei iute. Dulce, acrișoară și ușor picantă, este ideală pentru orice fel de friptură. Rețeta lui Chef Adrian Hădean

Dulceață de ardei iute și gogoșari. Dulce, acrișoară și ușor iute, este ideală pentru orice…

o oră ago

Prognoza ANM, complet modificată. Vine frigul puternic în România! Ce se întâmplă cu vremea zilele următoare

Cu toate că meteorologii au anunțat că septembrie o să fie o lună de vară,…

2 ore ago

Planta care tratează 99 de boli. Lidia Fecioru: „În trecut, se credea că alungă energiile negative și spiritele rele”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a discutat în cadrul rubricii Leacul Zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse despre…

2 ore ago

Doctor: Mănâncă această legumă ieftină în fiecare zi, este un antibiotic natural

Ridichile sunt una dintre cele mai populare legume disponibile aproape tot anul. Dr. Solomatina spune…

3 ore ago

Citeste si: