Din cuprinsul articolului
Castravetele este un fruct hrănitor, cu un conținut ridicat de apă. Consumul de castraveți poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, la prevenirea constipației și la scăderea în greutate. Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate ale castraveților, mâncați și coaja.
Deși se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct.
Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.
De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, făcându-i ideali pentru promovarea hidratării și pentru a ajuta la pierderea în greutate.
Acest articol aruncă o privire mai atentă asupra unora dintre beneficiile de top pentru sănătate ale consumului de castraveți.
Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar bogat în multe vitamine și minerale importante.
Un castravete crud de 11 uncii (300 de grame) nedecojit conține următoarele:
Deși, dimensiunea obișnuită a porției este de aproximativ o treime dintr-un castravete, deci consumul unei porții standard ar oferi aproximativ o treime din nutrienții de mai sus.
În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă. De fapt, castraveții sunt formați din aproximativ 96% apă.
Antioxidanții sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi foarte reactivi cu electroni nepereche cunoscuți sub numele de radicali liberi.
Acumularea acestor radicali liberi nocivi poate duce la mai multe tipuri de boli cronice.
De fapt, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și bolile cardiace, pulmonare și autoimune.
Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul acestor afecțiuni.
Apa este esențială pentru funcționarea corpului tău, jucând numeroase roluri importante/
Castravetele este implicat în procese precum reglarea temperaturii și transportul deșeurilor și al nutrienților.
De fapt, hidratarea adecvată poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.
În timp ce vă satisfaceți majoritatea nevoilor de lichide bând apă sau alte lichide, unii oameni pot obține până la 40% din consumul total de apă din alimente.
Fructele și legumele, în special, pot fi o sursă bună de apă în dieta ta.
Deoarece castraveții sunt compusi din aproximativ 96% apă, ei sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.
Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite.
În primul rând, au un conținut scăzut de calorii.
Fiecare porție de o cană (104 grame) conține doar 16 calorii, în timp ce un întreg castravete de 11 uncii (300 de grame) conține doar 45 de calorii.
Acest lucru înseamnă că puteți mânca o mulțime de castraveți fără a vă îngreuna cu caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate.
Castraveții pot adăuga prospețime și aromă la salate, sandvișuri și garnituri și pot fi, de asemenea, folosiți ca înlocuitor pentru alternative mai bogate în calorii.
În plus, conținutul ridicat de apă al castraveților ar putea ajuta și la pierderea în greutate.
O analiză a analizat 13 studii care au inclus 3.628 de persoane și a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.
Mai multe studii pe animale și pe eprubete au descoperit că castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului.
Un studiu pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra zahărului din sânge. S-a demonstrat că castraveții reduc și controlează eficient nivelul zahărului din sânge.
Un alt studiu pe animale a indus diabet la șoareci și apoi i-a suplimentat cu extract de coajă de castravete. Coaja de castravete a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a zahărului din sânge.
În plus, un studiu pe eprubetă a descoperit că castraveții pot fi eficienți în reducerea stresului oxidativ și prevenirea complicațiilor legate de diabet.
Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate.
Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece vă poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunului.
Castraveții sunt bogati în apă și favorizează hidratarea. Menținerea hidratată poate îmbunătăți consistența scaunului, poate preveni constipația și poate ajuta la menținerea regularității
În plus, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea mișcărilor intestinale.
În special, pectina, tipul de fibre solubile găsite în castraveți, poate ajuta la creșterea frecvenței mișcărilor intestinale.
Un studiu a avut 80 de participanți supliment cu pectină. S-a descoperit că pectina a accelerat mișcarea mușchilor intestinali, totul în timp ce hrănește bacteriile benefice din intestin care îmbunătățesc sănătatea digestivă.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…