Din cuprinsul articolului
Afinele, denumite adesea superalimentul naturii, sunt mici, dar puternice în beneficiile lor pentru sănătate. Aceste fructe de pădure vibrante și delicioase sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale care oferă un scut protector împotriva diferitelor boli cronice.
Afinele sunt bogate în antocianine, care au fost legate de un risc redus de boli de inimă. Acești antioxidanți ajută la relaxarea vaselor de sânge, la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății generale a inimii.
Consumul regulat de afine poate contribui la un sistem cardiovascular mai sănătos.
Persoanele cu obezitate care prezentau un risc crescut de boli de inima au observat o scădere a tensiunii arteriale cu 4%-6% după ce au luat 2 uncii (50 de grame) de afine liofilizate pe zi într-un studiu de 8 săptămâni.
Conținutul ridicat de fibre din afine ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Cercetările sugerează că antocianinele din afine pot crește sensibilitatea la insulină, reducând riscul de diabet de tip 2.
Includerea afinelor în dieta ta poate fi o modalitate gustoasă de a-ți susține metabolismul.
Cercetările spun că afinele sunt adesea prezentate ca fructe de pădure care stimulează creierul.
Antioxidanții din afine pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamației la nivelul creierului, care contribuie la declinul cognitiv și la boli neurodegenerative precum Alzheimer.
Potrivit jurnalului PNAS, afinele conțin diverși antioxidanți, inclusiv quercetină și resveratrol, care au fost studiate pentru potențialul lor în prevenirea cancerului.
Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul apariției cancerului.
Antioxidanții luteina și zeaxantina găsiți în afine sunt benefice pentru sănătatea ochilor. Acestea pot ajuta la protejarea împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă și a cataractei, două afecțiuni comune ale ochilor care pot duce la pierderea vederii.
Inflamația cronică este la baza multor boli. Afinele au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în organism, scăzând potențial riscul de afecțiuni precum artrita și tulburările de durere cronică.
Afinele sunt o sursă bună de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru un sistem digestiv sănătos.
O dietă bogată în fibre poate ajuta la prevenirea problemelor digestive precum constipația și diverticulita și poate chiar scădea riscul de cancer colorectal.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…