Din cuprinsul articolului
Frcutul care te scapă de colesterolul rău și reduce riscul cardiovascular. Cercetătorii au descoperit că un avocado pe zi poate reduce nivelul de colesterol rău și riscul cardiovascular.
Este posibil să nu fie chiar tipul de fruct la care te-ai aștepta, dar trebuie să știi că un avocado este plin de beneficii puternice pentru sănătate pentru organismul tău, inclusiv capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău.
Potrivit unui studiu randomizat realizat cu cercetători de la universitățile Penn State, Loma Linda, Tufts, UCLA și Wake Forest, participanții care au mâncat un avocado pe zi timp de șase luni au observat o scădere a nivelului de colesterol nesănătos din corpul lor.
Acest studiu a avut ca scop de a determina dacă consumul de avocado poate ajuta la scăderea greutății corporale, a indicelui de masă corporală (IMC) și a circumferinței greutății.
Astfel, din cei 1.000 de participanți supraponderali și obezi, jumătate au fost desemnați să mănânce un avocado pe zi, în timp ce cealaltă jumătate a fost încurajată să-și continue modul normal de a mânca. Deși studiul nu a constatat că consumul regulat de avocado are un efect asupra grăsimii abdominale, grăsimii hepatice și circumferinței taliei, diferențele dintre nivelurile mai scăzute ale colesterolului LDL au fost suficiente pentru ca cercetătorii să le ia notă.
Se știe că organismul produce două tipuri de colesterol – lipoproteine cu densitate mare (HDL) și lipoproteine cu densitate joasă (LDL).
HDL este cunoscut drept colesterolul „bun” și poate ajuta la eliminarea colesterolului LDL „rău” din sânge, care se poate acumula în artere.
Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul unei diete care este bogată în grăsimi saturate și trans poate crește colesterolul LDL, ceea ce crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
Cu toate acestea, în timp ce avocado este cunoscut pentru că are un număr mai mare de grăsimi (29 de grame de grăsime într-un fruct), este o sursă bogată de grăsimi mononesaturate.
Grăsimile mononesaturate ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL, care la rândul său scade riscul de boli cardiovasculare.
Un alt studiu din Journal of the American Heart Association a constatat că un consum mai mare de avocado a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și coronariene, mai ales atunci când este înlocuit cu alte alimente care conțin grăsimi.
Unul din patru decese în Statele Unite este rezultatul bolilor de inimă și este cunoscută a fi principala cauză de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…