Sari la conținut

Fructul care te scapă de colesterolul rău și reduce riscul cardiovascular

Frcutul care te scapă de colesterolul rău și reduce riscul cardiovascular. Cercetătorii au descoperit că un avocado pe zi poate reduce nivelul de colesterol rău și riscul cardiovascular.

Este posibil să nu fie chiar tipul de fruct la care te-ai aștepta, dar trebuie să știi că un avocado este plin de beneficii puternice pentru sănătate pentru organismul tău, inclusiv capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău.

Fructul care scade colesterolul rău. Consumă-l zilnic

Potrivit unui studiu randomizat realizat cu cercetători de la universitățile Penn State, Loma Linda, Tufts, UCLA și Wake Forest, participanții care au mâncat un avocado pe zi timp de șase luni au observat o scădere a nivelului de colesterol nesănătos din corpul lor.

Acest studiu a avut ca scop de a determina dacă consumul de avocado poate ajuta la scăderea greutății corporale, a indicelui de masă corporală (IMC) și a circumferinței greutății.

Astfel, din cei 1.000 de participanți supraponderali și obezi, jumătate au fost desemnați să mănânce un avocado pe zi, în timp ce cealaltă jumătate a fost încurajată să-și continue modul normal de a mânca. Deși studiul nu a constatat că consumul regulat de avocado are un efect asupra grăsimii abdominale, grăsimii hepatice și circumferinței taliei, diferențele dintre nivelurile mai scăzute ale colesterolului LDL au fost suficiente pentru ca cercetătorii să le ia notă.

Se știe că organismul produce două tipuri de colesterol – lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) și lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL).

HDL este cunoscut drept colesterolul „bun” și poate ajuta la eliminarea colesterolului LDL „rău” din sânge, care se poate acumula în artere.

Menținerea scăzută a colesterolului LDL, benefică pentru sănătatea inimii

Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul unei diete care este bogată în grăsimi saturate și trans poate crește colesterolul LDL, ceea ce crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Cu toate acestea, în timp ce avocado este cunoscut pentru că are un număr mai mare de grăsimi (29 de grame de grăsime într-un fruct),  este o sursă bogată de grăsimi mononesaturate.

Grăsimile mononesaturate ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL, care la rândul său scade riscul de boli cardiovasculare.

Un alt studiu din Journal of the American Heart Association a constatat că un consum mai mare de avocado a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și coronariene, mai ales atunci când este înlocuit cu alte alimente care conțin grăsimi.

Unul din patru decese în Statele Unite este rezultatul bolilor de inimă și este cunoscută a fi principala cauză de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel