Din cuprinsul articolului
Unele beneficii extraordinare ale fructelor de gutui includ: poate ajuta la pierderea în greutate, ajută la tratarea ulcerului, este antiinflamator, are beneficii antioxidante mari, are proprietăți antivirale, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive, este benefic pentru sistemul cardiovascular, poate ajuta la echilibrarea colesterolului, poate ajuta la reducerea riscului de cancer, poate fi utilizat pentru ameliorarea stresului, poate îmbunătăți sănătatea ochilor, este benefic pentru ficat și poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice.
Fructul de gutui nu este unul dintre fructele obișnuite pe care le adăugăm în coșul nostru de cumpărături, dar are câteva proprietăți excepționale de care toată lumea ar trebui să fie conștientă.
De fapt, este uns dintre cele mai sănătoase completări la dieta ta pe care le-ai putea face astăzi, datorită numeroaselor beneficii și proprietăți nutritive ale acestui fruct.
Dacă te chinui să introduci destule fructe în obiceiurile tale alimentare în această iarnă, trebuie să știi că acest fruct este la fel de delicios gătit sau confiat.
Totuși, pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale de slăbire și antiinflamatoare, printre altele, nu este nimic mai bun decât o salată de fructe proaspete de gutui!
Să aruncăm o privire asupra beneficiilor fructelor de gutui care te vor face să te îndrăgostești și să mănânci acest fruct în mod regulat!
În mod similar, cu alte fructe din aceeași categorie (adică, mere și pere), Gutuiul are un conținut extrem de scăzut de calorii (100 de grame de Gutui proaspăt are doar 57 de calorii), dar bogat în fibre și compuși nutritivi importanți.
Face din acest fruct completarea perfectă pentru dieta ta dacă vrei să slăbești acele kilograme în plus sau dacă încerci să-ți menții corpul de bikini peste iarnă.
În plus, dacă ești pasionat de sală de sport, vitaminele sănătoase și carbohidrații furnizați de acest fruct pot completa dieta ta de antrenament și pot adăuga o notă proaspătă!
Mai multe studii au descoperit că Gutuia poate preveni ulcerele gastrice, chiar și cele cauzate de consumul de alcool.
De fapt, există compuși unici conținuti în acest fruct care împiedică formarea bacteriei H. Pylori, adesea responsabilă de ulcerele gastrice.
Ulcerele gastrice și peptice sunt astăzi o afecțiune care afectează peste 4 milioane de oameni în Statele Unite în fiecare an.
Acestea sunt adesea cauzate de stres și de alimentația dezechilibrată și, deși poate fi tratată medical, Gutuiul poate reprezenta o soluție mai naturală a problemei.
În timp ce se efectuează cercetări suplimentare, consumul regulat de suc de gutui poate fi foarte benefic pentru sănătatea stomacului și pentru a preveni formarea de ulcere.
Fructul de gutui este incredibil de bogat în vitamina C și poate furniza până la 25% din doza zilnică recomandată.
Aceste valori sunt valabile în special pentru fructele coapte, care sunt și mai bogate în Vitamina C. Această vitamină este esențială pentru a fi introdusă în dietele noastre, deoarece ne crește nivelul de imunitate și ne poate ajuta să tratăm unele afecțiuni inflamatorii.
Proprietățile antibacteriene ale acestui fruct sunt, de asemenea, esențiale pentru a preveni creșterea și răspândirea bacteriilor dăunătoare și a fost considerat eficient în tratarea E.Coli și S. aureus.
Gutuiul este cunoscut de ceva vreme pentru beneficiile sale antioxidante excelente. De fapt, fructul este extrem de bogat în antioxidanți, despre care s-a dovedit că ajută la combaterea radicalilor liberi și, prin urmare, vă protejează celulele de deteriorare.
Este incredibil de util în combaterea inflamației, reducerea stresului metabolic și prevenirea riscului de boli cronice. Flavonoidele prezente în fructe, cum ar fi quercetina și kaempferol, pot reduce șansele de apariție a bolilor cardiace și cardiovasculare.
Alături de acestea, nivelurile ridicate de antioxidanți prezente în sucul de gutui vă pot ajuta să vă întineriți pielea și să reparați daunele cauzate de îmbătrânire și stres.
Mai multe cercetări au descoperit că gutuia este extrem de bogată în substanțe fenolice. Acest compus a fost folosit de ani de zile în medicina tradițională și occidentală pentru a spori activitatea antigripală a medicamentelor.
Aceste proprietăți antivirale, împreună cu beneficiile antioxidante și antiinflamatorii ale Gutuiului, s-au dovedit extrem de utile în combaterea și prevenirea răcelilor obișnuite, a gripei sezoniere și a agenților patogeni virali similari.
În timp ce portocalele sunt cunoscute că ajută la acest lucru, Gutuiul poate fi noul adaos și poate schimba complet modul în care priveai dieta ta de toamnă – iarnă!
În timp ce gutuiul a fost folosit în medicina tradițională pentru a rezolva problemele digestive de secole, studii recente au putut confirma proprietățile utile deținute de această plantă.
De fapt, Gutuiul s-a dovedit eficient în protejarea țesutului nostru intestinal împotriva mai multor tulburări digestive, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale și colita ulceroasă.
Totuși, datorită beneficiilor incredibile pe care acest fruct le poate aduce stomacului și intestinelor noastre, s-a văzut că poate ajuta la reducerea efectelor vărsăturilor și greaței, chiar și pe cele induse de sarcină sau de grețurile matinale.
Pomurile și drupele (adică pere, mere, gutui, cireșe și caise) au fost considerate a fi incredibil de benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular.
De fapt, aceste fructe sunt bogate în acizi clorogene, antociani și flavonoli, împreună cu catechine și proantocianidine.
Mai multe studii efectuate au demonstrat că Gutuiul, împreună cu merele și cireșele, poate ajuta la scăderea sau echilibrarea tensiunii arteriale.
Cu toate acestea, pentru a vedea cele mai semnificative beneficii ale acestui fruct, ar trebui să fie introdus în dieta dumneavoastră. Mai mult, pentru a menține intact fiecare compus prețios conținut de Gutui, acesta trebuie consumat în mod regulat și crud.
Fructul de gutui este bogat în fibre naturale solubile și complet fără colesterol! Înseamnă că poate fi adăugat în dieta zilnică a persoanelor care suferă de colesterol ridicat, fără efecte secundare.
Daca nu esti fan al fructelor crude, acesta poate fi fiert cu scortisoara si anason stelat pentru desertul perfect. Consumul regulat de gutui a fost considerat ca fiind foarte benefic pentru menținerea unor standarde ridicate de sănătate a inimii.
În timp ce o dietă sănătoasă, bogată din punct de vedere nutrițional este cheia pentru a trăi lung și a fi sănătos, există unele fructe și legume care pot face trucul puțin mai bine decât altele.
Datorită numeroaselor proprietăți antioxidante ale Gutuiului pe care le-am menționat mai sus, fructele sunt considerate a fi potențial utile pentru a reduce riscul de cancer.
Gutuiul poate, de fapt, să vă ajute să luptați împotriva radicalilor liberi și să protejați celulele de daunele pe care le-ar putea provoca.
Mai mult, s-a dovedit că pulpa și sucul de gutui au proprietăți astringente, numite în mod obișnuit taninuri, cum ar fi catechina și epicatechina.
Deși acești compuși nu sunt printre cei mai cunoscuți de acolo, ei au grijă de sarcina importantă de a vă proteja membranele mucoase de cancere.
Ei fac acest lucru conectându-se la toxinele adesea responsabile de cancer și neutralizându-le.
Consumul regulat de suc /ceai de gutui a fost văzut ca fiind benefic pentru reducerea nivelului de stres la persoanele afectate de stresul care derivă dintr-un stil de viață rapid și din sarcinile de zi cu zi.
Deși s-a văzut că are această proprietate în principal datorită cantităților mari de antioxidanți prezenți în fructe, gutuiul s-a dovedit a fi o completare excelentă pentru dieta ta, mai ales dacă vrei să-ți menții liniștea minții pe tot parcursul zilei.
Gutuiul este, de asemenea, unul dintre alimentele preferate ale yoghinilor, datorită proprietăților sale calmante. Ceaiurile de gutui, infuziile și sucurile pot fi găsite astăzi în mare măsură și sunt folosite după o sesiune de meditație și yoga.
Gutuiul a fost folosit de secole în medicina tradițională occidentală și estică pentru a trata afecțiunile legate de sănătatea ochilor.
Astăzi, proprietățile sale au fost verificate de unele studii și introduse în dietele multor oameni.
Pe lângă îmbunătățirea vederii și a clarității, Gutuiul vă poate ajuta să reduceți riscul de a fi afectat de boli oculare mai severe.
În timp ce antioxidanții din gutui sunt principalii responsabili pentru acest lucru, fructul este, de asemenea, incredibil de bogat în unele vitamine și compuși esențiali care s-au dovedit a fi capabili să ne protejeze sănătatea ochilor, cum ar fi B1, B3, B6, calciu, potasiu, zinc, Folat și alte minerale.
După cum am văzut, Gutuiul oferă proprietăți de protecție incredibile față de ficatul și stomacul nostru. A fost folosit în medicina tradițională chineză pentru a preveni apariția unor boli hepatice mai severe și pentru a sprijini sănătatea intestinului nostru.
Fructul are, de fapt, proprietățile esențiale de a putea îmbunătăți rezistența la infecția cauzată de bacterii.
Fructele de gutui și sucul său au ajutat la ameliorarea simptomelor unei reacții alergice comune, a crizelor de astm și a dermatitei alergice.
Este posibil datorită compuşilor esenţiali conţinuţi în fructe şi seminţe, care inhibă activitatea celulelor imunitare, care provoacă reacţii alergice.
Mai mult, este posibil să găsim pe piață Gencydo, care este un medicament larg cunoscut pentru alergii, care combină Gutuiul cu sucul de lămâie.
Poate ajuta la tratarea reacțiilor alergice comune și ușoare, cum ar fi nasul care curge, mâncărimea ochilor, astmul și dermatita alergică.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…