Din cuprinsul articolului
Fructul care reduce pofta de mancare, topește grasimea abdominală și scade colesterolul. Cu o capacitate dovedită de a reduce colesterolul, de a reduce foamea și chiar de a reduce grăsimea abdominală, fructul se numără printre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, potrivit nutriționiștilor.
Avocado, căci despre el este vorba, este un aliment sănătos pe care trebuie să-l adăugați în dieta dumneavoastră. Fructul este bogat în tot felul de nutrienți care beneficiază organismul în multe feluri, inclusiv scăderea în greutate.
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de avocado
Fructul care reduce pofta de mancare, topește grasimea abdominală și scade colesterolul. Acesta conține 322 de calorii și 29,5 grame de grăsime – de 10-20 de ori mai mult decât orice alt fruct, relatează The Health Site.
De fapt, avocado poate fi considerat mai mult o grăsime decât un fruct. Dar conținutul de grăsimi mononesaturate, 20 de grame per fruct, face ca avocado să fie atât de special și își merită reputația ca aliment sănătos.
Uleiul de avocado reduce grăsimea abdominală
Consumul de ulei de avocado, bogat în acizi grași mononesaturați și oleic, poate ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă, relatează publicația, citând studii științifice. O dietă bogată în grăsimi mononesaturate poate interfera cu distribuția grăsimilor în jurul abdomenului prin reducerea expresiei anumitor gene ale grăsimilor.
O lingură de ulei de avocado conține aproximativ 120 de calorii și 10 grame de acizi grași mononesaturați – aproape identic cu uleiul de măsline extravirgin. Uleiul de avocado are un punct de fum foarte mare, așa că îl puteți folosi pentru prăjire fără riscul de a crea radicali liberi care vă pot dăuna sănătății.
Avocado, cele mai eficiente supresoare de foame
Avocado poate fi unul dintre cele mai eficiente supresoare de foame cunoscute de omenire. Studiile arată că consumul de jumătate de avocado proaspăt reduce foamea cu aproximativ 40% timp de multe ore. Pur și simplu adăugați două linguri de guacamole în ouă, salate, carne la grătar etc., pentru a vă ajuta să vă simțiți mai satul mai mult timp.
Studiile arată că consumul de jumătate de avocado îmbunătățește calitatea generală a dietei și reduce la jumătate riscul de a dezvolta sindrom metabolic, adaugă portalul de sănătate.
Persoanele care au mâncat avocado nu numai că au raportat un indice de masă corporală mai scăzut și o circumferință mai mică a taliei, dar au consumat și mult mai multe fibre și vitamina K, nutrienți asociați cu pierderea în greutate.
Avocado este eficient în scăderea nivelului de colesterol. Citând un studiu, publicația a scris că nivelurile de LDL, colesterolul „rău”, au fost mai scăzute în rândul persoanelor care țineau o dietă cu avocado decât în rândul persoanelor a căror dietă conținea mai puține grăsimi. Oamenii de știință explică că grăsimile mononesaturate din avocado pot juca un rol important în reducerea nivelului ridicat de colesterol.
Antioxidanții din avocado neutralizează radicalii liberi care dăunează ADN-ului. Radicalii liberi sunt molecule distructive de oxigen – produse secundare naturale ale metabolismului care provoacă diverse reacții în lanț în organism, distrug celulele și ADN-ul, provocând diverse probleme de sănătate.
Antioxidanții din fructele și legumele proaspete pot ajuta la neutralizarea unor radicali liberi, dar aceștia nu pot ajunge la mitocondrii, baza radicalilor liberi. Când mitocondriile nu funcționează corect, metabolismul funcționează mai puțin eficient. În țările mediteraneene, unde uleiul de măsline, precum avocado, reprezintă o parte majoră a dietei, s-au observat rate semnificativ mai mici de îmbolnăvire, mai scrie portalul de sănătate.