Din cuprinsul articolului
Fructul care poate ucide. Oameni de știință americani și indieni susțin că o boală misterioasă, care a ucis peste 100 de copii pe an în nordul Indiei, a fost cauzată de consumul de litchi (numit și pruna chinezească) pe stomacul gol, relatează BBC News.
Timp de peste două decenii, copiii aparent sănătoși din regiunea Bihar au suferit crize bruște, pierzându-și cunoștința, iar aproximativ jumătate au murit, spre stupefacția medicilor.
O nouă cercetare, publicată în revista medicală The Lancet, sugerează că acești copii au murit otrăviți de fructele consumate.
Cele mai multe victime au fost copii săraci din principala regiune producătoare de litchi din India, care au consumat fructele căzute pe pământ, în livezi, a declarat revista.
Litchi, un fruct exotic originar din China, conține toxine care inhibă capacitatea organismului de a produce glucoza — afectându-i pe copiii ale căror niveluri de zăhar din sânge erau deja reduse, deoarece nu mâncaseră cina.
Copiii s-au trezit noaptea țipând înainte de a suferi convulsii și a-și pierde cunoștința, suferind o inflamare acută a creierului.
Cercetătorii au examinat copiii bolnavi internați într-un spital în Muzaffarpur între lunile mai și iulie 2014 și au descoperit o legătură cu un focar de boală care a cauzat umflarea creierului și convulsii la mai mulți copii din Caraibe. Focarul a fost cauzat de fructul ackee, care conținea hipoglicină, o toxină care împiedică organismul să producă glucoză. Testele ulterioare au indicat că și litchi conținea hipoglicină.
Descoperirea i-a condus pe responsabilii din domeniul sănătății să le recomande părinților să le asigure copiilor de vârstă mică masa de seară și să le limiteze numărul de litchi consumate de către aceștia.
Copiii care suferă de simptome asociate cu focarul trebuie tratați rapid pentru hipoglicemie, au completat oficialii.
Treptat, numărul de cazuri raportate a scăzut începând de la câteva sute în fiecare an, până la aproximativ 50, a relatat New York Times.
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…