Fructul care ajută la scăderea acidului uric și reduce riscul de gută

Acidul uric este o substanță chimică produsă în organism prin descompunerea purinelor, substanțe prezente în unele alimente și băuturi.

După cum explică experții de la Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, „Cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și se deplasează către rinichi. De acolo pleacă prin urină. Dacă organismul dumneavoastră produce prea mult acid uric sau nu scapă de suficient acid uric, vă puteți îmbolnăvi. Nivelurile ridicate de acid uric din sânge se numesc hiperuricemie.

Purinele sunt substanțe care se găsesc în unele alimente și băuturi, cum ar fi ficatul, anșoa, fasolea, macrou, bere și altele.

Mai exact, cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și ajunge la rinichi. De acolo este excretat în urină. Dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu îl elimină în cantități suficiente, oamenii se pot îmbolnăvi, potrivit portalului de sănătate MedlinePlus.

Potrivit specialiștilor de la Mayo Clinic, aproximativ una din cinci persoane are un nivel ridicat de acid uric, majoritatea nu prezintă simptome, dar este important să fie ținut sub control din timp.

În plus, dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu elimină suficient, poate duce la apariția hiperuricemiei, a gutei și poate provoca, de asemenea, pietre la rinichi care ar putea bloca tractul urinar și provoca infecții renale și/sau insuficiență renală, potrivit site-ului CuídatePlus.

Fructe pentru a reduce acidul uric ridicat

Măr

Acest fruct se caracterizează printr-un nivel ridicat de antioxidanți, astfel că ajută la reducerea tuturor substanțelor nocive, inclusiv a toxinelor cauzate de acidul uric.
Se recomandă să mâncați un măr pe zi pentru a vă menține o stare de sănătate bună.

Căpșuni

Acest fruct conține vitamina C și ajută la descompunerea purinelor care se găsesc în sânge, ceea ce îl face ideal pentru a preveni înfundarea vaselor de sânge.
Căpșunile trebuie consumate când nu sunt prea coapte, deoarece au un nivel mai ridicat de glucoză.

Afine

La fel ca și căpșunile, afinele conțin vitamina C, precum și antociani, care sunt buni pentru reducerea toxinelor care cresc acidul uric.
Aceste fructe de pădure ajută, de asemenea, la prevenirea diabetului și a colesterolului, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a completa mesele.

Cireșe

Potrivit Clinicii Mayo, consumul de cireșe ajută la reducerea riscului de crize de gută, deoarece ajută la reducerea umflăturilor din canalele prin care circulă sângele.

Citricele

Varietatea este mare. Fie că este vorba de grapefruit, portocale, mandarine și lămâi, toate aceste fructe ajută la eliminarea toxinelor din organism, deoarece au proprietăți diuretice.

Este recomandat să le consumați în suc, apă sau simple.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

34 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: