Categories: Ştiri sănătate

Fructul care ajută la producerea de colagen natural. Cum poate fi consumat

Colagenul este una dintre cele mai importante substanțe pentru organism, deoarece este o proteină structurală care rămâne în corpul uman în cantități mari deoarece contribuie la buna funcționare a oaselor, dinților, mușchilor, pielii, articulațiilor și a unor țesuturi conjunctive.

De asemenea, potrivit dr. Lorea Bagazgoitia, colagenul este responsabil pentru elasticitatea și fermitatea pielii.

Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, organismul scade producția de colagen, generând efecte secundare asupra pielii, precum pierderea strălucirii și a hidratării naturale.

Din acest motiv, medicul recomandă unele alimente precum pește, ouă, legume, carne roșie și nuci, precum și altele care conțin omega 3.

Vitamina E, esențială pentru producerea de colagen

Fructul care ajută la producerea de colagen natural. În mod similar, La Vanguardia a sugerat consumul de kiwi, deoarece acest fruct are un conținut ridicat de vitamina E, care este esențială pentru producerea de colagen.

De fapt, revista Nature a publicat un studiu care indică faptul că cea mai bună vitamină care ajută la combaterea ridurilor și la producerea de colagen natural este vitamina C, deși vitaminele D și E sunt, de asemenea, foarte bune pentru riduri.

În plus, Grupul Sanitas include și vitamina A, deoarece ajută la acționarea ca adjuvant în sinteza colagenului.

Există însă și alte alimente care nu contribuie la menținerea unui nivel bun de colagen, precum excesul de zahăr și carbohidrații rafinați, care pot provoca inflamații în corp și deteriorează colagenul din organism, ceea ce se reflectă și într-o deteriorare a stării. ale pielii, oaselor și mușchilor.

De aceea, este recomandat să aveți o dietă săracă în zaharuri și făinuri rafinate, deoarece consumul de pâine, prăjituri, bomboane, sucuri artificiale, printre alte produse, contribuie la creșterea glicemiei și excesul de zahăr se leagă de unele proteine ​​(elastină și colagen între lor). Acest lucru face aceste proteine ​​rigide și le întărește, printr-un proces numit glicație.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: