Din cuprinsul articolului
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul a cinci porții de fructe pe zi, aceste alimente fiind bogate în antioxidanți, minerale și vitamine care au capacitatea de a proteja organismul de dezvoltarea anumitor tipuri de boli.
Pentru a include în mod adecvat fructele în planul tău alimentar, se recomandă să consumați o porție de fructe la micul dejun și gustările de după-amiază. Legumele ar trebui să fie prezente la prânz și la cină.
Un nutriționist, va fi personajul ideal pentru a indica cantitățile adecvate pe care fiecare persoană ar trebui să le consume, acolo va ține cont de vârsta pacientului, de starea lui de sănătate și dacă are sau nu vreo boală, de asemenea dacă aveți restricții alimentare.
Persoanele care suferă de gastrită ar trebui să se abțină de la a consuma acest aliment critic pe stomacul gol, deoarece poate provoca complicații. De asemenea, dacă urmează să fie consumat în alt moment al zilei, cel mai bine este să consultați un medic specialist.
Previne constipația: datorită conținutului său ridicat de fibre, acest citric stimulează tranzitul intestinal, făcând trecerea scaunului mai rapidă. Este indicat să stoarceți o lămâie într-o cană de apă caldă și să beți această băutură pe stomacul gol.
Protejează stomacul: lămâia conține un compus cunoscut sub numele de limonen, s-a demonstrat că acest ingredient are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, prin urmare, previne apariția ulcerelor gastrice și duodenale.
Protejeaza organismul de infectii: datorita continutului sau ridicat de vitamina C, consumul acestui citrice ridica bariera protectoare a sistemului imunitar, care este responsabilă cu combaterea bacteriilor pentru a le preveni sa provoace boli.
Lămâia are proprietăți antifungice și antibacteriene care luptă împotriva bolilor precum candidoza, gripa, răceala sau alte bacterii, scrie TuaSaude.
Ingrijeste si imbunatateste aspectul pielii: vitamina C este principalul precursor pentru ca organismul sa produca colagen, aceasta proteina este responsabila pentru fermitatea si elasticitatea pielii, prin urmare, consumul acesteia aduce beneficii pentru sanatatea pielii. În plus, datorită proprietăților sale antioxidante, acest produs luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea prematură.
Previne anemia: vitamina C este necesară și pentru a putea absorbi corect fierul care vine în alte alimente. De aceea, se recomanda consumul unui aliment care contine fier insotit de unul care contine vitamina C.
Acneea: „lămâia, având proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, vă permite să distrugeți unele tipuri de bacterii care sunt implicate în formarea acneei”.
Scade tensiunea arterială: datorită conținutului său ridicat de flavonoide, „lămâile au un efect inhibitor asupra vasoconstricției arterelor, relaxând vasele de sânge și îmbunătățind astfel fluxul sanguin”.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…