Sari la conținut

Fructul care ajută la curățarea arterelor și la purificarea sângelui

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei
cu ce poti curata fructele si legumele

Specialiștii recomandă includerea fructelor într-o alimentație sănătoasă pentru a reduce riscul unor boli și pentru a îmbunătăți starea organismului, deoarece acestea furnizează vitamine și minerale esențiale, fibre și alte substanțe importante pentru sănătate.

Printre acestea se numără lămâia, care furnizează o cantitate mare de vitamina C, potasiu și cantități mai mici de alte vitamine și minerale și este asociată cu producerea de colagen.

În plus, diferite studii au arătat că persoanele care consumă o cantitate mare din această vitamină au un risc mai mic de a dezvolta alte boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, cataracta sau bolile neurodegenerative.

Acest fruct are proprietatea de a îmbunătăți vindecarea și funcționarea sistemului imunitar. Datorită capacității sale antioxidante, ajută la neutralizarea substanțelor cancerigene, cum ar fi nitrozaminele.

Analizele au determinat că pulpa conține, de asemenea, acizi organici, în principal acid citric și, într-o mai mică măsură, acid malic (care sunt considerați a fi responsabili de gustul acid al acestui aliment), acid acetic și acid formic.

Acești acizi potențează acțiunea vitaminei C, deoarece au un efect antiseptic notabil. Prezența compușilor fenolici, cum ar fi acizii cafeic și ferulic, care sunt antioxidanți puternici, inhibă activitatea cancerigenă.

Fructul care ajută la curățarea arterelor și la purificarea sângelui

bicarobat și lămâie

Datorită prezenței fibrelor solubile, cum ar fi pectina, care se găsește în stratul alb de sub coajă, ajută la scăderea colesterolului și a glicemiei, curăță arterele și purifică sângele, precum și la dezvoltarea florei intestinale.

Această parte a fructului conține, de asemenea, flavonoide (citroflavonoide), cărora li s-au atribuit proprietăți antiinflamatorii. Cercetările au stabilit că compuși precum hesperidina (cea mai abundentă) și alte flavonoide (diosmină, naringenină, eriocitrină etc.) sunt venotonice și vasoprotectoare.

Acest lucru ajută la întărirea pereților vaselor capilare, face ca arterele să fie mai elastice și reduce formarea de trombi.

În ceea ce privește purificarea sângelui, acțiunea antioxidantă a lămâii joacă un rol fundamental, deoarece facilitează eliminarea deșeurilor și a substanțelor toxice prezente în sânge, prevenind bolile legate de sistemul circulator și cardiovascular.

Datorită prezenței potasiului, îmbunătățește tensiunea arterială, deoarece acest mineral combate retenția de lichide.

Una dintre cele mai importante componente sunt fitonutrienții, în special limonoidele, compuși care se găsesc în coajă și care par să contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Din acest motiv, lămâia este utilă în prevenirea bolilor cardiovasculare și în îmbunătățirea funcției circulatorii. La animalele de laborator, s-a demonstrat că hesperidina are, de asemenea, efecte antiinflamatorii, analgezice și hipoinflamatorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel