Din cuprinsul articolului
O dietă sănătoasă ajută la menținerea organismului în stare perfectă, permițându-i să fie suficient de puternic pentru a preveni și combate diferite boli. Pentru a realiza acest lucru, dieta zilnică trebuie să fie compusă din grupe de alimente de origine vegetală în care se remarcă legumele, cerealele integrale, leguminoasele și fructele.
Tocmai această ultimă grupă de alimente, fructele, se remarcă printre celelalte deoarece vitaminele și alte substanțe nutritive pe care le conțin sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Există mai multe tipuri și se deosebesc în funcție de culoare, mărime și aromă.
Unul dintre fructele recomandate atât de medicii profesioniști, cât și de medicii alternativi pentru a hrăni constant organismul și a-l trata atunci când acesta suferă de unele afecțiuni este murele, datorită conținutului ridicat de antioxidanți și a proprietăților antiinflamatorii, precum și a valorii nutritive ridicate.
Murele sunt fructe mici, cărnoase și suculente, cu un gust acid și o culoare violetă închisă caracteristică. Ele mai sunt cunoscute și sub numele de mure sau zmeură neagră. Acest fruct are mai multe beneficii pentru sănătatea organismului, deoarece este bogat în vitamine, minerale și flavonoide, precum și în potasiu și fibre.
Aceste fructe sunt foarte versatile și pot fi preparate în sucuri, deserturi, sosuri, gemuri și smoothie-uri, așa că există o mulțime de rețete pentru a poziționa acest aliment în meniul săptămânal.
Murele sunt, de asemenea, bogate în vitaminele C și E, ceea ce le face să fie un fruct cu o mulțime de antioxidanți, precum și cu potasiu, fibre și flavonoide. Este, așadar, unul dintre cele mai complete și sănătoase alimente cunoscute vreodată.
Consumul de mure la 100 de grame conține 39 de calorii, 0 mg de colesterol, 6,6 g de fibre, 160 mg de potasiu, 15 mg de vitamina C, 0,2 g de grăsimi totale și 5,1 g de carbohidrați. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, are o cantitate bună de fibre, pe care sistemul digestiv le apreciază.
Murele se caracterizează, de asemenea, prin aceste beneficii pentru organismul uman:
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…