Fructele verii bogate în vitamine și antioxidanți. Sunt un adevărat elixir pentru sistemul imunitar

Fructele verii cele mai iubite și gustoase. Odată cu apariția lor, simțim cu adevărat că a venit vara.

În afara persoanelor alergice, mi-e greu să cred că există oameni care nu iubesc căpșunele și cireșele. Începând de la culoarea intensă, datorată pigmentului, este primul semn care ne arată bogăția de antioxidanți. Fructele și legumele colorate sunt o sursă importantă de antioxidanți.

Fructele verii cele mai iubite și gustoase. Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă un combustibil extrem de necesar organismului. Menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, este alegerea perfectă pentru finalul de primăvară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald.

Căpșunele și cireșele sunt foarte recomandate, având un conținut scăzut de calorii, dar bogat de antioxidanți.

Reprezintă surse bogate în fibre, antioxidanți și vitamine, căpșunele și cireșele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentația zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpșunele reprezintă aliați de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Numărul redus de calorii (150 g de căpșune conțin doar 40 de calorii), dar și conținutul de 90% apă, recomandă căpșunele ca sursă de răcorire și hidratare atunci când temperaturile  de afară sunt ridicate. Mai mult, 100 de grame de căpșune asigură aproape întregul nostru necesar zilnic de vitamina C, unul dintre cei mai eficienți nutrienți, cu efect antioxidant și antiinflamator, care stimulează buna funcționare a țesuturilor și organelor și reglează glicemia și colesterolul.

O singură cană de cireșe conține peste 4.000 de antioxidanți, aceștia având rolul de a scădea colesterolul rău și de a îmbunătăți circulația sanguină. Antioxidanții și nutrienții din componența cireșelor contribuie la detoxifierea organismului și la o imunitate crescută. Cireșele au un număr redus de calorii, aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, și un conținut ridicat de apă de 75%, iar datorită vitaminei A din compoziție, conțin de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpșunele.

Recent Posts

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

15 minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

46 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

56 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

o oră ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Citeste si: