E adevărat că fructele și legumele proaspete sunt un adevărat izvor de sănătate, însă atunci când nu avem acces la ele, vegetalele conservate sunt o opțiune la fel de sănătoasă.
Cercetătorii de la Universitatea Michgan au descoperit că roșiile la conservă conțin chiar mai multă vitamina B și licopen decât cele proaspete.
În plus, procesul de conservare face fibrele din legume precum fasolea, mai solubile. Cercetătorii au analizat valoarea nutritivă a unor legume și fructe, comparându-le pe cele congelate cu cele proaspete și conservate. Astfe au descoperit că toate fructele și legumele au aceeași valoare nutrițională.
Totusi, experții atrag atenția că alimentele conservate cu conținut ridicat în sare nu sunt sigure pentru cei care au anumite probleme de sănătate, precum hipertensiunea sau bolile renale.
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…