Din cuprinsul articolului
Cu toții am auzit „ești ceea ce mănânci”. Tipul de mâncare pe care îl înghiți are un impact direct asupra rezistenței oaselor. Așadar, învățând ce fructe vă pot aduce beneficii oaselor și încorporându-le în dieta zilnică, le puteți face mai puternice decât înainte.
În general, fructele care sunt bogate în calciu, vitamina D, vitamina K, vitamina C, magneziu și alți nutrienți vă pot îmbunătăți oasele și sănătatea generală. Dar, ce fructe sunt încărcate cu acești nutrienți? Să aflăm!
Fructele sunt minele multor vitamine, nutrienți și minerale care sunt esențiale pentru corpul tău și pentru a menține o masă osoasă adecvată. Unii dintre cele mai importante nutrienți și vitamine pe care le obțineți din fructe și rolul pe care acestea îl joacă în îmbunătățirea sănătății oaselor sunt următoarele:
Vitamina C este vitală pentru producerea de colagen în matricea osoasă și induce producția de osteoblast și formarea osteoclastelor.
Magneziul ajută organismul în absorbția și digestia calciului. De asemenea, ajută la protejarea și repararea oaselor.
În plus, corpul tău are nevoie de magneziu ca și co-factor în peste 300 de reacții biochimice.
Oasele tale au nevoie de calciu pentru a deveni mai puternice. Când corpul tău produce țesut osos nou, mai întâi creează un cadru de colagen și apoi răspândește cristale minuscule de calciu din sânge în tot cadrul de colagen.
În timp ce cristalele dure umplu golurile, calciul și colagenul lucrează împreună pentru a vă face oasele puternice.
În plus, oasele tale stochează calciu pentru sânge și celule. Când corpul tău nu primește suficient calciu prin alimente și băuturi, extrage calciul din oase, făcându-le în cele din urmă mai slabe.
În timp ce consumați fructe bogate în calciu, este, de asemenea, important să vă asigurați că aveți suficientă vitamina D în organism, deoarece este responsabilă pentru reglarea cantității de calciu și fosfat din organism.
Vitamina K nu este bună doar pentru păr și piele, ci și pentru oase. Vitamina K participă la carboxilarea multor proteine din oase și reglează transcripția genetică a markerilor osteoblastici și reabsorbția osoasă. Aportul redus de vitamina K1 și vitamina K2 din dietă este asociat cu un risc crescut de fractură osoasă și cu o BMD mai scăzută.
Pe măsură ce problemele osoase, cum ar fi osteoporoza, devin din ce în ce mai frecvente în întreaga lume, devine din ce în ce mai important să avem grijă de oasele noastre. Nu ar trebui să aștepți ca oasele tale să devină slabe și apoi să mănânci aceste fructe. Mai degrabă, ca pas preventiv, ar trebui să vă mențineți dieta bogată în calciu, magneziu, vitamina K, C și D chiar de la început.
Cu toate acestea, mulți oameni încă dezvoltă osteoporoză din cauza îmbătrânirii, deoarece degradarea țesutului osos depășește formarea țesutului osos.
Osteoporoza este boala de slăbire a oaselor în care oasele dumneavoastră devin subțiri, fragile, făcând persoanele în vârstă, persoanele care au un deficit de anumite substanțe nutritive și pacienții care suferă de anumite boli, mai susceptibili la fracturi osoase la șold, încheietura mâinii și gleznă. În unele cazuri, osteoporoza este cauzată și din motive genetice.
Deși consumul acestor fructe chiar de la început vă va ajuta să mențineți oasele mai puternice pentru o perioadă mai lungă de timp, ele pot să nu ofere rezultate vizibile dacă sunteți deja în pragul osteoporozei (osteopenie) sau ați dezvoltat osteoporoză.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…