Două cești pe zi de afine previn o serie de boli cronice asociate sindromului metabolic precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și Alzheimerul, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Maine.
Efectul benefic se datorează antocianidinelor, substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, formarea cheagurilor de sânge în artere şi previn creşterea tensiunii arteriale.
Foarte bogate în fibre, în vitamine (B1,C) şi în minerale, precum fosforul, calciul, magneziul, potasiul, afinele contribuie și la detoxifierea organismului.
ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică…
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci târziu. Medicii avertizează asupra pericolului de a mânca…
Camelia Pătrășcanu susține că un semn zodiacal poate să-și schimbe complet imaginea în cursul acestei…
Ce anume se interzice de Sfinții Mihail și Gavriil. Ce ar trebui să faceți pe…
Gemma Crossley, originară din Golborne, Manchester, a descoperit alarmată că simptomele sindromului colonului iritabil erau…
Ce afecțiuni ascund valoarea scăzută a hemoglobinei. Un test de sânge scade riscul de infarct.…