Din cuprinsul articolului
Fructele uscate, un remediu tradițional românesc, este cunoscută pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Consumul lor, o metodă testată în timp și recomandată de experți pentru întărirea imunității.
Deși procesul de uscare poate distruge unele vitamine, precum A și C, în același timp, nu putem spune că toate fructele uscate sunt la fel de benefice.
De exemplu, se pot consuma caise uscate, dar în cantități limitate, nu mai mult de 20 g pe zi. Potrivit specialiștilor, conțin cantități mari de FODMAP (oligo-, di-, monozaharide și polioli fermentabili), care pot provoca disconfort intestinal la unele persoane.
Micronutrienții din fructele uscate oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, așa că aceste dulciuri nu sunt doar calorii goale. Fructele uscate conțin adesea mai mulți nutrienți decât fructele proaspete la 100 g de produs.
De exemplu, o porție de cinci până la șase caise uscate are de patru ori mai mult decât fibrele unei caise întregi proaspete. Fibrele ajută la reducerea riscului de boli de inimă, diabet, unele tipuri de cancer și îmbunătățește digestia.
De asemenea, fructele uscate conțin mai mult potasiu, fier, vitamina K și calciu. Este greu de spus care fructe uscate sunt mai sănătoase. De exemplu, stafidele sunt deosebit de bogate în vitamina C și fier, iar prunele uscate conțin mai multă vitamina A.
Cantitatea, varietatea și echilibrul în alimentație sunt importante. Totuși, medicii consideră că este mai bine să alegeți fructele uscate cu mai puțin zahăr: smochine, prune uscate și caise uscate. Sunt mai sănătoase pentru organism: imunitate, digestie și sănătate generală.
Unele fructe uscate (stafide, afine, curmale și prune uscate) au un efect pozitiv asupra compoziției microbiotei intestinale.
Academicianul și chirurgul dr. Nikolay Amosov își sfătuiește pacienții în perioada postoperatorie să ia câte o lingură din această pastă, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Pentru copiii cu vârsta peste trei ani, medicul recomandă nu mai mult de o linguriță de amestec, de două ori pe zi. Pasta este un amestec de vitamine pentru creșterea imunității și prevenirea bolilor.
Ingrediente:
• prune uscate – 200 g;
• nuci – 200 g;
• stafide – 200 g;
• caise uscate – 200 g;
• smochine – 200 g;
• miere – 200 ml;
• lămâie.
Mod de preparare:
• Toate ingredientele trebuie curățate de coji și semințe.
• Tăiați lămâia în bucăți, îndepărtați semințele.
• Spălați nucile și fructele uscate, uscați-le pe un prosop și treceți-le printr-o mașină de tocat carne împreună cu lămâia (puteți folosi un blender).
• Dacă mierea este confiată, încălziți-o într-o baie de aburi.
• Amestecați fructele uscate, nucile și mierea.
Se recomandă consumul pastelor în termen de două luni de la preparare.
Dacă încă nu știi cum să scapi de bacterii, urmează acest sfat pentru a menține…
Hainele pe care le purtăm spun multe despre starea interioară a unei persoane. Dacă observi…
Mulți dintre noi obișnuim să încheiem ziua cu o ceașcă de ceai aromat, însă nu …
Fosta Vilă Regală din staţiunea Mamaia, clădire monument istoric cunoscută drept Palatul Reginei Maria, va…
Pe măsură ce anul 2024 se apropie de sfârșit, unele semne zodiacale se pot simți…
Medicul de familie Lawrence Cunningham spune că femeile adesea nu observă simptomele unui atac de…