Categories: Stil de viaţă

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea stresului. Unele fructe, cum ar fi bananele, conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producția de serotonină, o substanță chimică care reglează starea de spirit și reduce anxietatea.

De asemenea, fructele au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, care susțin funcționarea normală a organismului și reduc riscul de apariție a bolilor. Consumul regulat de fructe poate, de asemenea, ajuta la menținerea unui nivel sănătos de zahăr în sânge, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a nivelului de stres.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Atunci când vine vorba de combaterea stresului, există anumite fructe care pot ajuta prin conținutul lor de nutrienți și compuși benefici pentru sănătatea mintală. Iată câteva exemple:

Bananele – sunt bogate în vitamina B6, care ajută la producerea de serotonină, un neurotransmițător responsabil de reglarea stării de spirit și a nivelului de stres.

Citricele – cum ar fi portocalele, lămâile și grepfrutul – sunt bogate în vitamina C, care are proprietăți antioxidante și ajută la reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) în organism.

Avocado – este o sursă de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care pot ajuta la reducerea anxietății și la îmbunătățirea sănătății creierului.

Merele – conțin flavonoide, compuși care pot ajuta la combaterea inflamațiilor și la promovarea sănătății cognitive. De asemenea, masticația regulată a unui măr poate fi și în sine un gest calmant.

Kiwi – este o sursă bogată de vitamina C și de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea creierului de efectele stresului oxidativ.

Afinele – sunt bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori, care pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea sănătății cognitive.

Cireșele – conțin melatonină, un hormon care reglează ciclul de somn și ajută la relaxarea mușchilor și a minții.

Este important să menționăm că o alimentație sănătoasă și echilibrată, care să includă o varietate de fructe și legume, este esențială pentru menținerea unei stări de sănătate mentale și fizice optime. În plus, este recomandat să fie asociată cu alte metode de reducere a stresului, cum ar fi exercițiile fizice, meditația și odihna adecvată.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: