Din cuprinsul articolului
Consumul de fructe și legume a devenit una dintre alternativele pentru o alimentație sănătoasă, care ajută la îmbunătățirea sănătății și la prevenirea anumitor boli ale organismului.
De multe ori, apariția anumitor boli sau factori de risc se datorează unei alimentații deficitare sau lipsei anumitor nutrienți, motiv pentru care specialiștii au recomandat în ultima vreme să se țină cont de ceea ce mâncăm.
Proprietățile conținute de fructe și legume ajută la asigurarea unei alimentații bune. Unul dintre aceste produse pe care se recomandă să le includem este piersica, care, pe lângă savoarea, textura și versatilitatea în preparare, are proprietăți care aduc mari beneficii pentru sănătate.
Unul dintre acestea este hidratarea, astfel că, pe lângă faptul că împrospătează, ajută la protejarea pielii, deoarece crește prezența apei în derm și -în plus- permite să afișați un bronz mai bun.
O altă funcție importantă a sa este aceea că, având laxative și diuretice naturale, ajută la funcționarea rinichilor: vezica urinară și rinichii, ceea ce îl face eficient în combaterea pietrelor la rinichi și chiar previne posibilitatea apariției ulcerelor din cauza prezenței potasiului.
De asemenea, stimulează fluxul sanguin, îmbunătățind circulația și ajutând la întărirea mușchilor inimii.
Dar acestea nu sunt singurele beneficii, datorită prezenței unor cantități mari de vitamine și minerale, ajută să facă față răcelilor și altor afecțiuni similare.
Potrivit site-ului Cocina vital, prezența fierului, a potasiului și a vitaminelor ajută femeile însărcinate să mențină atât mama, cât și bebelușul într-o stare excelentă. S-a constatat chiar că este favorabil pentru tratarea crampelor menstruale.
„Cel mai bun dintre toate este că ascunde un număr mare de substanțe nutritive care te ajută să întinerim, motiv pentru care în China sunt mari fani ai acestui fruct, el fiind considerat un simbol al longevității și nemuririi în filosofia taoistă”, notează publicația.
Portalul 5 pe zi în lume a precizat că în 100 g de piersici se regăsesc următoarele valori nutriționale: Energie (Kcal) 35, proteine (g) 0,9, grăsimi totale (g) 0,3, carbohidrați disponibili (g) 8,0, fibre alimentare toale (g) 1,5, sodiu (mg) 0,0, potasiu (mg) 190,0, vitamina A 16,0, vitamina C 6,6, vitamina E (mg ET) 0,7, acid folic 4,0, calciu (mg) 6,0 și fier (mg) o,3.
Așa cum am menționat mai sus, acest fruct contribuie foarte mult la hidratarea organismului, deoarece 87% din compoziția sa este apă.
Prezența vitaminei C ajută la prevenirea bolilor respiratorii. În plus, favorizează vindecarea rănilor. De asemenea, potasiul, care este prezent în piersici, contribuie la eliminarea toxinelor din organism și ajută la controlul tensiunii arteriale.
Acest fruct conține fibre, care ajută la o digestie ușoară, permițând combaterea tulburărilor intestinale, cum ar fi constipația, greața și gastrita.
În cazul fosforului, prezent în acest aliment, acesta este fundamental în întărirea oaselor și îndeplinește o sarcină importantă în consolidarea de care au nevoie dinții.
Vitaminele E și B ajută la prevenirea îmbătrânirii, datorită puterii antioxidante care se regăsește în acest fruct. În plus, această proprietate face ca pielea, gingiile și dinții să fie mai sănătoase.
Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…
Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…
Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…
Pentru cei care își doresc să prevină și să diminueze semnele îmbătrânirii, tratamentul antirid Sculptra…
Zodii norocoase în noiembrie. Intrarea în luna noiembrie promite o perioadă deosebit de norocoasă pentru…
Durerea de cap este o problemă comună, pe care mulți o experimentează din diverse cauze,…