Din cuprinsul articolului
Un fruct exotic, consumat la scară largă, este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamine. Fructul, original din America Centrală și de Sud, aduce numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales organului reprezentativ al aparatului cardiovascular, inima.
Fruct care are grijă de inima ta. Secret divulgat de specialiști
Oamenii de știință recomandă consumarea acestui fruct pentru tratarea artritei, sănătatea pielii, scăderea în greutate, pentru a gestiona diabetului zaharat, dar și menținerea în stare optimă a ficatului.
Beneficiile potențiale ale avocado pentru sănătate include: îmbunătățirea digestiei, scaderea riscului de depresie și protecția împotriva cancerului. Potrivit specialiștilor, avocado oferă o cantitate substanțială de acizi grași monoinsaturați sănătoși.
Avocado e un aliment unic, este capabil să îmbogățească organismul cu vitamine, microelemente și grăsimi bune. Mai mult, este un aliment natural bogat în nutrienți și conține aproape 20 de vitamine și minerale.
Îmbunătățește metabolismul
Consumând frecvent acest fruct vei aduce o îmbunătățire a metabolismul. Avocado este popular de asemenea ca ingredient în salate sau în mâncăruri. Jumătate de avocado conține 109 calorii, corespunzând la 160 de calorii la 100 de grame.
Principalele beneficii ale acestui fruct: Funcționează ca un afrodiziac puternic
- Avocado este bogat în grăsimi saturate, ceea ce este important pentru sinteza testosteronului;
- Reducere durerea în cazul artritei. Sunt studii care susțin că un consum regulat de avocado poate diminua durere generată de artrită;
- Ajută la buna gestionarea a diabetului zaharat, deoarece conține grăsimi bune care contribuie la încetinirea absorbției zahărului în sânge,
- Menține sănătatea pielii. Având vitamina C și vitamina E în compoziție, avocado menține pielea suplă, hidratată și sănătoasă;
Conform ultimelor studii, avocado este aliatul pierderii în greutate. Ajută la reducerea poftei de mâncare. Crește colesterolului bun – HDL. Consumul regulat de avocado ajută la reducerea colesterolului rău – LDL și crește nivelul colesterolului bun.
Menține sănătatea ochilor datorită conținutului de luteină și zeaxantina, antioxidanți care contribuie la reducerea riscului de a dezvolta cataractă.
Asigură sănătatea oaselor, deoarece este bogat în calciu, zinc, magneziu, potasiu și vitamina D și vitamina K. În plus, previne instalarea osteoporozei.
Îmbunătățește digestia. Fiind bogat în fibre ajută la prevenirea constipației și sunt studii care susțin că ar putea preveni cancerul de colon.
Deliciosul fruct este o sursă bogată de vitamina C, un important antioxidant care contribuie la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor boli degenerative, precum maladia Alzheimer sau demența.
Dacă nu știi cu ce să-l combini, iată o rețetă care te pune pe gânduri, potrivit specialiștilor culinari, tocmai din cauza “combinației“ propuse.
Toast cu avocado și ou poșat
Ingrediente:
- 2 felii de pâine proaspătă integral
- 2 avocado
- 2 ouă
- 2 linguri de oțet
- Sare
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară mai întâi oul fiert. Pune apa la fiert într-un vas încăpător (de cel puțin 1.5 litri) și adaugă 2 linguri de oțet (acesta împiedică albușul să se separe de gălbenuș). Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească (încep să apară bule mici), poți sparge cele două ouă și să le dai drumul în apă. Lasă-le să fiarbă pentru fix patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului. Când au fiert, le poți scoate din apă.
Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește.