Din cuprinsul articolului
Ficatul este cel mai mare organ din organism. Acesta ajută la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor. Boala ficatului gras este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat. Există două tipuri principale:
Unul dintre cele mai importante organe din corp este ficatul, deoarece este responsabil pentru eliminarea toxinelor, stocarea substanțelor nutritive și digerarea grăsimilor. De asemenea, acesta lucrează pentru a purifica sângele. Printre funcțiile sale, ficatul este, de asemenea, esențial în procesarea glucozei provenite din metabolismul carbohidraților la nivel intestinal, pentru a produce energia de care organismul are nevoie.
Cu toate acestea, această parte a corpului este expusă la boli precum hepatita A, B și C, care sunt de obicei cauzate de viruși. Prea mult alcool sau droguri îl afectează, de asemenea, potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale din SUA.
Astfel, boala ficatului gras este împărțită în două tipuri: una se numește boala ficatului gras non-alcoolică și cealaltă este boala ficatului gras alcoolic, numită și steatoză hepatică alcoolică.
Între timp, simptomele bolii hepatice pot varia. Cu toate acestea, cele mai frecvente și la care trebuie să fim atenți, potrivit Mayo Clinic, sunt:
Pentru a trata acest tip de afecțiune, este important să consultați un medic pentru a diagnostica tipul de ficat gras pe care îl aveți și tratamentul de urmat.
În general, indicațiile recomandate sunt, printre altele, să includeți o dietă săracă în grăsimi și să restricționați consumul de alcool. În plus, experții în sănătate recomandă consumul de fructe și legume cu un indice glicemic scăzut. De altfel, Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul zilnic a 400 de grame din aceste alimente pentru a menține o bună calitate a vieții.
În acest sens, revista Mejor con Salud evidențiază proprietățile tamarinului, un fruct bogat în fibre, foarte recomandat persoanelor care vor să slăbească și celor care vor să aibă un ficat sănătos.
De asemenea, un studiu din 2014 a concluzionat că acest fruct se remarcă și prin proprietățile sale antioxidante, deoarece atunci când celulele sunt deteriorate din cauza faptului că substanțele nutritive nu sunt descompuse corespunzător și grăsimea se acumulează în ficat, antioxidanții ajută la protejarea celulelor de aceste daune.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că tamarinul este un fruct cu un conținut ridicat de vitamina A, magneziu, fier, potasiu și calciu, fiind considerat un aliat al sănătății. Sursa evidențiază și nutrienții săi pentru protecția ficatului, întrucât un alt studiu realizat de Universitatea de Medicină Hayan, a subliniat că consumul de tamarind previne apariția ficatului gras.
În mod normal, acest superaliment poate fi preparat sub formă de ceai, prin fierberea a două bucăți de fruct în apă, refrigerarea acestuia și apoi consumul. Se recomandă să nu se îndulcească și se poate consuma fructul și în bucăți.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…