Categories: Ştiri sănătate

Foarte util! În luna iunie, puteți beneficia de ELECTROCARDIOGRAME gratuite pentru copii. Aflați unde și cum

Copiii sunt cei vizați în acest program, o inițiativă lăudabilă care poartă numele ”Nicio zi fără joacă”. Defectele cardiace congenitale ale celor mici pot fi depistate în urma unei electrocardiograme.

Campania ”Nicio zi fără joacă” urmărește depistarea afecțiunilor și a malformațiilor cardiace la copii, în condițiile în care anual în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt operați.

Luna iunie este luna inimii pentru copii. Programul de screening cardiac ”Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015 de Centrele de Excelență ARES, revine și anul acesta cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Medicii vor oferi consultații gratuite și vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienți. Totul într-o atmosferă de sărbătoare în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora și se vor juca.

Consultațiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelență ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. În funcție de numărul solicitărilor, programul se poate prelungi și pe durata lunii iulie.

În cadrul primelor trei ediții ale campaniei de screening au fost investigați peste 600 de copii. Numai în 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelență ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistență De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

”Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenționale, misiunea noastră este inclusiv cea de educație și prevenție. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformație cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp și să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici și cu riscuri minime” a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelență ARES.

Centrele de Excelență ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelență în cardiologie intervențională și de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelență ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenții, dintre care nouă în premieră națională absolută și una în premieră europeană. În 2012, aici a fost deschisă prima secție destinată închiderii percutane a malformațiilor congenitale cardiace din România, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei secții de angiologie pediatrică din Europa de Est.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

14 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

34 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

54 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: