Sari la conținut

Florin Dumitrescu nu comandă niciodată acest preparat când merge la restaurant: “E îngrozitor, bucătarii ne mint”

Florin Dumitrescu a declarat că el nu mai comandă ciorbe în restaurante deoarece foarte mulți bucătari induc în eroare clienții în ceea ce privește ingredientele pe care le folosesc. Juratul Masterchef a povestit că foarte mulți bucătari aleg să folosească metode mai rapide și mai ieftine decât să se axeze pe preparate autentice și sănătoase.

Celebrul chef Florin Dumitrescu susține că nu mai consumă ciorbă în restaurante deoarece nu este mereu alegerea cea mai bună. Anumite localuri ne mint în legătură cu ingredientele pe care le folosesc, atrage atenția acesta. Cu ce se ocupă de fapt majoritatea bucătarilor?

Florin Dumitrescu, adevărul despre ciorba din restaurant

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a precizat Florin Dumitrescu în mediul online.

De asemenea, marele chef a mai spus că experiența l-a învățat că nu ar trebui niciodată să comanzi ceea ce recomandă ospătarii, deoarece acele feluri de mâncare sunt deseori mai vechi, iar bucătarii doresc să scape de ele. Mai degrabă, juratul Masterchef sugerează să te duci în restaurantele care sunt întotdeauna aglomerate.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a relatat Florin Dumitrescu.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel