Floarea aceasta este cunoscută, dar puțini știu cu adevărat ce calități are. Nu iese în evidență prin frumusețe, dar atunci când este folosită în scopuri medicinale, tratează cele mai grave boli.
Păpădia este o plantă populară de mii de ani, iar proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli și probleme de sănătate. Specialiștii în medicină naturistă spun că poate realiza o detoxifiere hepatică, poate stimula producția de bilă, reglează colesterolul, poate ameliora alergiile și este de un real folos femeilor aflate la menopauză. Mai mult, ceaiul de păpădie ajută la slăbit, iar rezultatele sunt fantastice.
Ideal este ca planta să fie culeasă din locuri curate și nepoluate. Tulpina este cea mai benefică parte, deoarece tratează diabetul, purifică sângele, reglează metabolismul și tratează problemele digestive.
Frunzele sale conțin vitamine și pot fi adăugate la salate și la diferite feluri de mâncare, pentru a te ajuta să pierzi în greutate și să asimilezi nutrienții necesari. Florile sale sunt folosite în prepararea siropului, care purifică sângele, ajută la digestie și ameliorează tusea.
Luptă împotriva cancerului și diverselor probleme de sănătate
Rădăcinile curățate se lasă la uscat în aer liber cel puțin 15 zile. După care se păstrează într-un borcan, în loc întunecat și rece.
Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi și sistem limfatic, tratează constipația, acneea, hepatita, reumatismul, dar și chisturile și diversele formațiuni tumorale.
Rețetă de sirop – ingrediente necesare:
Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr și lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziția devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiți acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronșita.
Rețetă de ceai
Ceaiul de păpădie se face dintr-un amestec de rădăcină uscată și frunze. În cana cu apă clocotită, adăugați o linguriță din acest amestec și lăsați la infuzat 5 minute, după care consumați-l.
Păpădie (Taraxacum officinalis) – beneficii şi proprietăţi
Păpădia este o plantă perenă ierboasă, care creşte până la înălţimi de 10-30 cm. Frunzele adânc zimţate se desprind de la bază, iar singura floare galbenă apare în aprilie şi mai. Floarea este urmată de seminţe, fiecare încununată de perişori moi, care sunt luate de curenţii de aer, ajutând la răspândirea plantei.
În scop teraputic se recoltează rădăcina şi frunzele, care sunt uscate pentru a fi folosite la infuzii, extracte buvabile şi capsule.
Păpădia – Compoziţie
Rădăcina şi frunzele sunt bogate în fructoză şi insulină; conţin principii active (lactone sesquiterpenice), acizi fenolici şi steroli. Frunzele au în compoziţie şi flavonoide și săruri de potasiu.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…