Din cuprinsul articolului
La scurt timp ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, fiul său a transmis un mesaj dureros pe Facebook.
„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!
Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți?
Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate!
Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!
Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând!
Tată, te iubesc! Al tau fiu, Vlad Popescu PIEDONE!”, este mesajul transmis de Vlad Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.
Tragedia de la Colectiv
Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în seara zilei de 30 octombrie 2015, în incinta fostei fabricii „Pionerul” din Bucureşti, la lansarea unui nou album al trupei rock „Goodbye to Gravity”.
Artificiile folosite în timpul concertului au provocat aprinderea buretelui cu care erau căptuşiţi pereţii clubului, iar focul s-a extins foarte repede.
27 de oameni au murit în noaptea aceea, iar, în total, tragedia din Colectiv a provocat moartea a 65 de persoane, dar și răni grave altor aproximativ 150, arsuri pentru care au avut și mulți încă au nevoie de operații complicate și de tratamente prelungite pentru reabilitare.
Incendiul a scos la iveală o multitudine de probleme ale sistemului de intervenție la urgențe și ale celui sanitar din România, dar și în sistemul de avizare și control antiincendiu.
„Avem de toate și îi putem trata pe cei răniți la fel ca în Occident” – au declarat în repetate rânduri responsabilii politici de la acea vreme, care au ignorat faptul că România nu avea și nici în prezent nu are capacitatea de a trata concomitent un număr atât de mare de pacienți cu arsuri profunde pe suprafețe importante ale corpului, denumiți în limbaj de specialitate „mari arși”.
De altfel, în urma protestelor masive de stradă, guvernul condus la acea vreme de Victor Ponta, dar și Cristian Popescu Piedone, care era atunci primar al sectorului 4, pe raza căruia se afla clubul Colectiv, au demisionat.
Judecarea dosarului Colectiv a început cu un an de zile de amânări, iar pronunțarea sentinței definitive a fost amânată de patru ori, potrivit RRA.