Sari la conținut

Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenții chirurgicale. Fotbalistul a spus ce se întâmplă acum cu ea: Așteptăm răspunsul medicilor

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Din cuprinsul articolului

Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenții chirurgicale. Fotbalistul a spus ce decizie au luat medii după ultimul control. Adolescenta este diagnosticată cu o boală cruntă.

Fiica adoptivă a fotbalistului Iosif Rotariu a suferit zeci de intervenții chirurgicale, iar acum starea ei de sănătate s-a agravat. La ultimele investigații medicale, doctorii au ajuns la concluzia că trebuie supusă, urgent, la două intervenții chirurgicale grele.

Kassandra Rotariu, în vârstă de 17 ani, trebuie să fie operată, de urgență, la coloană și la picior, după ce până acum a trecut printr-un număr de 50 de intervenții. Asta după ce a fost depistată, încă de la o vârstă fragedă, cu osteomielită, o afecțiune ce-i distruge articulațiile

”Am fost plecați săptămâna trecută în Franța la investigațiile medicale de care spuneam în urmă cu ceva vreme. Am făcut toate controalele, i-am făcut și RMN iar acum așteptăm răspunsul medicilor de acolo ce și cum trebuie să facem mai departe în funcție de priorități.

Este puțin deplasat maxilarul dar asta nu este problema gravă pentru că la ea coloana este foarte deplasată și trebuie operată de urgență.
Mai este și problema piciorului unde are proteza care trebuie și ea schimbată foarte repede din cauză că fata a crescut, s-a dezvoltat, și trebuie neapărat această intervenție.

Trebuie făcute amândouă operații, dar nu știu care o să fie prima, totul în funcție de urgență. Kassandra acum este o domnișoară în toată firea, în aprilie, împlinește 18 ani, așa că nu mai am treabă cu ea. Este mândria noastră”, a spus îndrăgitul sportiv pentru Click!

Ce este osteomelita?

Osteomielită reprezintă inflamatia și distrugerea matricei osoase cauzată de infecția cu anumite microorganisme patogene de natură bacteriană sau fungica. Infecția osoasă la copii se manifestă mai ales la nivelul oaselor lungi ale membrelor superioare și inferioare în timp ce la adulți afectează mai frecvent coloana vertebrală (osteomielită vertebrală) și șoldurile.

Care sunt cauzele?

Infecția microbiană a osului cortical și spongios care determina apariția osteomielitei poate avea loc la nivelul oricărei structuri osoase ale organismului, clasificarea patologiei fiind realizată în funcție de modul de răspândire al microorganismelor patogene după cum urmează:

  1. Osteomielită hematogenă determinată de răspândirea endogenă a microorganismelor prin intermediul torentului sangvin;
  2. Osteomielită cu focar de răspândire exogenă fără insuficientă vasculară reprezintă cel mai frecvent mecanism de producere al infecției osoase determinat de traumatisme sau intervenții chirurgicale pentru reducerea fracturilor deschise sau introducerea implanturilor ortopedice;
  3. Osteomielită cu focar de răspândire exogen cu insuficientă vasculară afectează în majoritatea cazurilor membrele inferioare ale pacienților cu diabet zaharat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel