Din cuprinsul articolului
Fii atent la durere! 9 semne prin care recunoști apendicita
Atunci când apendicele (atașat intestinului gros) se inflamează apare apendicita. Peste 5% dintre oameni o experimentează la un moment dat în viața lor. Apendicita poate fi acută sau cronică și este cea mai frecventă cauză de durere abdominală care duce la o intervenție chirurgicală.
În cazul în care apendicele „explodează”, viața este pusă în pericol, iar medicii trebuie să intervină chirurgical de urgență. Tocmai pentru a evita această situație, e bine să știți care sunt simptomele apendicitei. E vorba de nouă semne ale apendicitei prezentate de Michael Payne, un gastroenterolog din Massachusetts, conform health.com.
Cel mai comun semn al apendicitei este durerea care apare în partea din dreapta-jos a abdomenului. Sunt și persoane care resimt durerea în apropierea buricului, care, mai târziu se mută în partea inferioară a abdomenului.
La unii oameni, inclusiv copii si femei gravide, pot apărea dureri în diferite zone ale abdomenului. Modul prin care vă puteți da seama că durerea este cauzată de apendice este disconfortul resimțit în cazul în care strănutați sau când tușiți.
În cazul în care durerea resimțită în zona abdomenului crește brusc în timp de doar câteva ore sau chiar zeci de minute și nu seamană cu nicio alta durere avută până atunci, este cazul sa vizitați doctorul.
De multe ori, simptomele apendicitei le pot imita pe cele de stomac. Sunt incluse stările de febră, frisoane și stare de agitație. Dacă, pe deasupra, sunteți ametiți și nu vă puteți ține bine pe picioare, poate fi vorba de apendicită.
În cazul în care aceste simptome persistă mai mult de o zi sau două, trebuie să mergeți urgent la doctor. În cazul în care aveți vărsături mai mult de 12 ore, este cazul să vă alarmați și să căutați ajutor specializat.
Acestea stări apar de obicei după ce ați experimentat deja dureri abdominale.
Sunt, într-adevăr, simptome generale care pot indica apendicita, mai ales în cazul în care apar în legatură cu alte semne. Puteți corela gazele și balonarea cu semne precum febra și durerile în abdomenul inferior-dreapta.
Sensibilitatea poate apărea atunci când apăsați pe partea de jos-dreapta a abdomenului și apoi eliberați presiunea. Trebuie să știți, însă, că în cazul în care simțiți durere nu este indicat să mai apăsați o dată!
Pielea este încărcată cu senzori care indică durerea. În cazul în care v-a atins un obiect ascuțit și resimțiți durerea atât la locul respectiv, cât și în interiorul organismului, mergeți de urgență la medic.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…