Sari la conținut

Fiecare dinte este asociat cu un organ din corp – Durerea în fiecare dinte poate prezice probleme la anumite organe

Practicienii în acupunctură urmează o diagramă dentară a meridianelor pentru a-și ajuta practica. Ca atare, puteți utiliza dinții pentru a diagnostica și trata partea corpului la care sunt conectați. De exemplu, incisivii centrali și laterali inferiori sunt pe un meridian conectat la glandele suprarenale. Prin urmare, sensibilitatea sau durerea la acești dinți poate indica un dezechilibru al funcției suprarenale.

Meridianele și dinții

Dinții tăi corespund unor organe și sisteme specifice. Aici puteți găsi o diagramă interactivă.

Chi merge în ambele direcții: dinții răniți pot fi un simptom al problemelor dintr-o parte a corpului îndepărtată. Prin urmare, un canal radicular în cel de-al doilea bicuspid (dinte 4) poate afecta țesutul mamar sau pulmonar.

Uneori oamenii se confruntă cu dureri la un dinte care a fost extras în trecut – cunoscut sub numele de „durere fantomă”. Această experiență poate fi cea mai ilustrativă a legăturii dintre dinți și alte părți ale corpului de-a lungul meridianelor: un dinte care nu mai este acolo nu poate provoca dureri. Cu toate acestea, organul la care a fost conectat poate fi sursa disconfortului dumneavoastră.

O diagramă a dinților ușor de înțeles a meridianelor

Având în vedere legătura dintre bunăstare și sănătatea dinților în alte părți ale corpului, sunt prezentate câteva afecțiuni care au fost asociate cu anumiți dinți . Durerea de dinți nu înseamnă neapărat că există o problemă în altă parte; cu toate acestea, este o posibilitate de explorare, mai ales dacă disconfortul persistă.

Harta dinților unui adult

Iată câteva meridiane care se conectează la dinți:

Incisivii și dinții canini se află pe meridiane care se conectează la rinichi, ficat și vezică biliară.

Meridianele de la bicuspide și molari sunt la intestinul gros și stomac.

Aceste meridiane leagă diferiți dinți organe, glande, mușchi și articulații de dinți:

  • Durerea la nivelul incisivilor superiori și inferiori poate indica infecții ale rinichilor, vezicii urinare și ale urechii. De asemenea, pot semnala probleme cu sistemul limfatic și organele de reproducere.
  • Durerea molară poate indica anemie, ulcer gastric și intestinal, gastrită cronică (inflamația mucoasei stomacului), hemoroizi, infecții ale vezicii urinare, sănătatea sânilor, reumatism și inflamație cronică a pancreasului.
  • Dinții înțelepciunii, pe de altă parte, se conectează la sistemul nervos central, inimă, ficat și intestine. De asemenea, pot semnala hipertensiune arterială, eczeme, cefalee, boli de ficat, dureri la nivelul extremităților și boli cardiovasculare.

INIMA: Maselele de minte (18,28,38,48) sunt apropiate de inima. Daca prezinta deformari, asta indica deficiente ale inimii si pot duce la aritmie sau hipertensiune.

STOMACUL: Dintii din spate (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) sunt asa numitii dinti ai stomacului. Curentii de energie pot fi afectati de acestia, iar asta poate afecta inclusiv relatiile sociale.

SINUSURILE – In sinuzita recurenta, dintii mandibulari 35/34, 44/45 sau dintii de sus 17/16. 26/27 ar putea fi cauza.

PLAMANUL: Dintii 15/14, 24/25 pot produce afectiuni alergice, tuse sau sentimentul de lipsa de aer.

URECHEA: Dintii de minte sunt legati si de ureche si raspund de durerile recurente, tiuitul din urechi.

RINICHIUL: Circumstantele care pot duce la probleme ale rinichilor includ incisivii (12/11, 21/22)

ORGANELE INTIME: Dintii de fat raspund de echilibrul hormonal. Daca dintii din fata sunt sparti, asta poate duce la impotenta, infertilitate si fluctuatii hormonale.

FICATUL: Probleme cu ficatul sau bila pot veni de la nervii caninilor: 13, 23, 33 si 43.

PANCREASUL: Dintii 17, 16 si 44/45 pot duce la depistarea mai rapida a unor probleme legat de acest organ

INTESTINUL: Probleme digestive precum diareea, constipatia si balonarea ar putea sa-si gaseasca raspunsul in probleme cu dintii 15/14, 24/25 si 37/36, 46/47 .

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel