Sari la conținut

Fețele de pernă pot fi „mai murdare decât toaleta”, în timpul verii. La cât timp trebuie spălată lenjeria

fete de perna
Sursa foto: NY POST
Fetele de perna risca sa fie mai murdare decat toaleta, vara

Fețele de pernă mai murdare decât toaleta. Căldura extremă de vară îi face pe mulți oameni să sufere de transpirație în aer liber, în casă și chiar în timpul somnului.

Experții au dezvăluit cum transpirațiile nocturne ar putea adăposti bacterii în fața de pernă, făcându-le mai murdare decât un anumit accesoriu de baie.

„Fesele de pernă pot fi considerate mai murdare decât toaleta. Vestea bună este că este foarte probabil ca aceste bacterii să fie de la tine și, prin urmare, nu sunt dăunătoare”, a mărturisit pentru Wales Online dr. Gareth Nye, lider de program pentru știința medicală.

Fețele de pernă riscă să fie mai murdare decât toaleta, vara

Expertul medical îi încurajează pe oameni să-și spele fețele de pernă și lenjeriile de pat o dată pe săptămână pentru a evita acumularea de germeni și creșterea bacteriilor care persistă pe ele – chiar dacă sunt ale lor.

„În ceea ce privește bacteriile, unele studii au arătat că au existat 17.000 de colonii de bacterii mai multe pe o față de pernă după o săptămână în comparație cu un scaun de toaletă”, a adăugat Nye.

După o săptămână fără spălare, fețele lor de pernă transportau în medie 3 milioane de unități formatoare de colonii (CFU) de bacterii pe 2 cm pătrați.

Majoritatea oamenilor pot pierde între 500 de milimetri și 700 de milimetri de transpirație într-o noapte medie. Cu toate acestea, cel puțin 200 de milimetri de apă se înmoaie în lenjerie de pat sau pijamale, conform studiilor lui Nye.

„Corpul înlocuiește celulele pielii, ceea ce duce la eliminarea celulelor pielii. Cu oamenii care pierd în medie 500 de milioane de celule ale pielii pe zi, dintre care cele mai multe se desprind noaptea, organismul produce, de asemenea, alte secreții corporale, iar apoi există pierderea suplimentară de lichide prin salivă”, a spus Nye.

Dacă sunt ignorate, pot apărea și alte probleme, cum ar fi ciupercile sau acarienii de praf, care se dezvoltă din celulele moarte ale pielii și pot lăsa excremente care declanșează alergii și astm.

„Un studiu a constatat că o pernă tipică are până la 16 specii diferite de ciuperci și literalmente milioane de spori de ciuperci”, a continuat el.

Experții recunosc că oamenii ar trebui să-și lase patul să respire în timpul sezonului de vară și să-și schimbe cearșafurile frecvent. Nye sugerează să evitați lenjeriile de pat din poliester și să luați în considerare „cearșafurile din bumbac sau in sau să puneți pilota deoparte și să utilizați numai cearșafurile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel