Sari la conținut

Fenomenul Zoom Boom, sau adaptarea la mediul online în contextul pandemic actual. Cum te poate influența?

Încă de la începutul pandemiei, mii și mii de persoane au fost nevoite să se adapteze mediului online, din cauza restricțiilor și măsurilor anti-COVID. Majoritatea activităților s-au mutat pe internet, ceea ce a condus la o conștientizare mai activă a aspectului nostru fizic.

Astfel, oamenii au început să fie mai atenți la modul în care se prezintă. Haine, accesorii, greutate sau…zâmbet. În timpul pandemiei, tot mai multe persoane s-au concentrat pe sănătatea dentară și aspectul dinților.

Potrivit unui comunicat, Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție și estetică dentară, semnalează apariția în România a fenomenului mondial Zoom Boom, care a sporit cererea de tratamente ortodontice cu aparate dentare diverse, de servicii de albire profesionala și de implanturi care să rezolve problemele dentare vizibile, care se auto-sesizează în videoconferințele online.

Fenomenul Zoom Boom, simțit în stomatologie

”Zoom Boom este un fenomen care a luat amploare încă din 2020 în UK, USA, Australia, Japonia, Coreea de Sud când aproape toate activitățile s-au mutat în online: conferințe, școală, cursuri, întâlniri cu prietenii, ședințe, sport. Foarte mulți oameni au început să lucreze de acasă, au petrecut ore întregi în videoconferințe și astfel au devenit mult mai conștienți de propria apariție atunci când se văd ore întregi pe zoom, atunci cand vorbesc, într-o postură în care nu s-au mai regăsit. Ei au devenit mai conștienți de asimetrii, de trăsăturile părților moi, de aspectul dinților și au decis să ia măsuri și să schimbe ceea ce nu le place.”, explică dr. Denisa Zaharia, unul dintre cei mai apreciață și accesați medici ortodonți din București.

Serviciile stomatologice cele mai accesate în România datorită fenomenului Zoom Boom sunt, după cum semnalează dr. Denisa Zaharia, fațetările, albirile, tratamentele ortodontice cu bracketuri sau aliniatori transparenți sau implanturile dentare, în cazul unor dinți lipsă. ”Odată aduși în cabinetul stomatologic de fenomenul Zoom Boom, pacienții aleg să își rezolve și restul problemelor stomatologice mai puțin vizibile, care le afectează sănătatea dentară și pe care le-au tot amânat, însă se asigură că le rezolvă mai întâi pe cele estetice. Mulți pacienți ne-au mărturisit că ei nu au petrecut niciodată atât timp analizându-și trăsăturile feței și comparându-se cu cei de lângă ei”, declară dr. Denisa Zaharia.

În România, categoria cea mai expusă curentului Zoom Boom, conform fluxului medical din cabinetul dr. Denisa Zaharia, este cea a femeilor, de peste 30 de ani, active profesional, în condițiile în care trendul de accesare a tratamentelor ortodontice este crescător în ultimii ani pe categoria de public 20-55 de ani.

”Oamenii au devenit mult mai conștienți de importanța sănătății. Aceste vremuri atipice ne-au motivat să punem accent pe educație și prevenție, iar acest Zoom Boom, cum a fost el denumit, aduce, pe lângă beneficii în sănătate, și un plus în cee ace privește încrederea în sine. Orice dizarmonie care îi creează pacientului un disconfort emoțional, are indicații medicale justificații de tratament atât timp cât există și beneficii asupra sănătății dentare”, subliniază dr. Denisa Zaharia, despre creșterea interesului pacienților în rezolvarea “problemelor” faciale și dentare odată cu ”oglinda” pusă de videoconferințele de pe platformele online.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel