Studiu. Femeile însărcinate suferă de depresie din cauza stresului cauzat de pandemia Covid-19

Studiu. Femeile însărcinate și proaspete mămici suferă de depresie din cauza stresului cauzat de pandemia Covid-19.

Femeile însărcinate și proaspetele mame suferă de mai multe probleme de sănătate mintală decât în ​​mod normal, din cauza stresului crescut provocat de pandemia Covid-19.

Între lunile mai și august, au fost trimise chestionare către 1123 femei din SUA. Rolul lor a fost să evalueze impactul focarului de coronavirus pe depresie, anxietate și tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Testul a dezvăluit că mai mult de o treime (36,4%) au fost deprimate, comparativ cu 15-20% înainte de pandemie. Mai mult, una din cinci (22,7%) a raportat niveluri de anxietate „semnificative din punct de vedere clinic”, iar 10,3% au raportat simptome de PTSD.

Aceste cifre sunt semnificativ mai mari decât în ​​mod normal. Între 10 și 20% dintre femei suferă în mod normal de probleme de sănătate mintală în timpul sarcinii. Sondajul a fost publicat în revista Psychiatry Research.

„Știm că perioada perinatală este deja un moment în care femeile sunt deosebit de vulnerabile la problemele de sănătate mintală”, a spus autorul studiului, dr. Cindy Liu, de la Brigham and Women’s Hospital din Massachusetts.

Participanții au dezvăluit, de asemenea, potrivit dailymail.co.uk, orice istoric anterior de probleme de sănătate mintală. Analiza a constatat că cei cu diagnostice preexistente au fost de 1,6 până la 3,7 ori mai predispuși să aibă măsuri semnificative clinic ale celor trei afecțiuni. Nivelurile de stres sunt mai mari din cauza Covid și multe forme de asistență au fost suspendate în SUA, lăsând femeile în imposibilitatea de a căuta ajutor.

Băieții ale căror mame suferă de depresie în timpul sarcinii sunt mai predispuși să fie hiperactivi și agresivi

Băieții ale căror mame suferă de depresie în timpul sarcinii sunt mai susceptibile de a fi hiperactivi și agresivi, a relevat un studiu. Cercetătorii din Canada au descoperit, de asemenea, că copiii sunt mai predispuși să dezvolte depresie până la vârsta de 18 ani dacă mamele lor suferă de depresie prenatală.

Se estimează că până la o cincime dintre femei suferă de simptome de depresie în timpul sarcinii – efectele depline asupra fătului fiind neclare, a spus echipa. Depresia prenatală este legată de problemele comportamentale și de dezvoltare la copii, dar exact modul în care duce la aceste modificări a fost neclar.

Potrivit cercetătorilor, însă, o explicație ar putea sta în conexiunile creierului slăbite care afectează comportamentul copilului. Studiul a constatat că substanța albă slăbită din creier a fost, de asemenea, legată de agresivitatea crescută și hiperactivitatea la copiii de sex masculin.

 

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

10 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

40 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: