Din cuprinsul articolului
Aproximativ 3 din 4 femei care au menstruație pot experimenta o formă de sindrom premenstrual. Tulburările premenstruale la femei ar putea dubla riscul de sinucidere, potrivit unui studiu din Suedia.
Se estimează că în timpul vieții unei femei apar aproximativ 480 de menstruații. În săptămâna dinaintea menstruației, numită perioadă premenstruală, multe femei se confruntă cu simptome fizice cum ar fi dureri de cap, balonare, creștere în greutate, oboseală și insomnie.
Pe de altă parte apar și schimbări de comportament, cum ar fi schimbări de dispoziție, furie, depresie și anxietate.
Când simptomele devin severe, afecțiunea se numește tulburare disforică premenstruală (TDPM). TDPM este cauzată de o reacție anormală la modificările hormonale normale din timpul ciclului menstrual, care are ca rezultat o deficiență de serotonină, o substanță naturală din creier care afectează starea de spirit.
Tulburarea disforică premenstruală (TDPM) este o forma severă a sindromului premesntrual (SPM) și se caracterizează prin:
Simptomele încep aproximativ cu 10 -14 zile înainte de perioada de menstruație și se ameliorează în termen de câteva zile după începerea menstruației.
Studiile anterioare au identificat o legătură între TDPM extremă și riscul crescut de accidente. De asemenea, se știe că cresc nivelul tensiunii arteriale, crescând riscul de hipertensiune cu 40%.
Cel mai recent studiu a evaluat modul în care TDPM ar afecta riscul de sinucidere în populația de femei din Suedia. Pentru aceasta, cercetătorii au examinat 67.748 de femei care au fost diagnosticate cu tulburare disforică premenstruală între 2001 și 2018.
Apoi au descoperit că femeile cu TDPM au mai multe șanse de a muri din cauze non-naturale și, în medie, au riscul de deces prin sinucidere de două ori. Vârsta medie de diagnosticare a TDPM a fost de 35,8 ani.
Cercetătorii au observat că femeile care au primit diagnosticul tulburare disforică premenstruală înainte de vârsta de 25 de ani au avut o rată mai mare de mortalitate de toate cauzele și deces din ambele sinucideri.
Aceasta înseamnă că, în general, femeile cu TDPM diagnosticate nu au avut un risc mai mare de mortalitate. Dar a existat un risc mai mare de deces din cauze non-naturale, cum ar fi accidentele, dar mai ales sinuciderea. Incidența sinuciderilor în rândul femeilor cu TDPM a fost de 2,3 decese la 10.000 persoane-ani, comparativ cu 1,06 decese la 10.000 persoane-an pentru femeile fără TDPM.
Cu toate acestea, studiul nu a investigat motivele care stau la baza riscului crescut de sinucidere în rândul femeilor cu TDPM. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a identifica cauzele și pentru a dezvolta strategii pentru a reduce atât incidența, cât și motivele care stau la baza sinuciderilor la femeile cu tulburare disforică premenstruală.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…