Sari la conținut

Când febra poate fi benefică. Intervalul în care stimulează sistemul imunitar

Febra este un simptom pe care de îndată vrem să îl combatem. Dar un studiu de ultimă oră atrage atenția asupra unui interval orar care ar trebui acordat febrei, înainte de a apela la antitermice.

Pacienţii cu febră de peste 38,5 grade Celsius ar trebui să îşi administreze medicamente antipiretice după circa şase ore de la creşterea temperaturii corporale, conform unui studiu efectuat recent de oameni de ştiinţă din China, citat la mijlocul lunii ianuarie de agenţia Xinhua.

Potrivit unei echipe de cercetători de la Institutul de Biochimie şi Biologie Celulară din Shanghai, care aparţine de Academia de Ştiinţe din China, febra ar ajuta la stimularea mecanismelor imunitare ale corpului în lupta cu infecţiile cauzate de agenţi patogeni, potrivit Agerpres.

Proteina Hsp90 din celulele imunitare poate fi stimulată când temperatura corporală depăşeşte 38,5 grade Celsius. Aceasta se va lega ulterior la membrana celulară şi se va asocia cu integrina alfa4 pentru a accelera accesul celulelor imunitare la locul infecţiei în vederea eliminării agentului patogen, se arată în studiul publicat în jurnalul ştiinţific Immunity.

În cadrul studiului efectuat pe şoareci cu febră indusă de infecţii cu salmonela, cercetătorii au observat că distrugerea artificială a asocierii dintre Hsp90 şi alfa4 creşte în mod semnificativ rata mortalităţii în timpul infecţiei bacteriene, precizează Xinhua.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel