Din cuprinsul articolului
Sportul aduce nenumărate beneficii pentru sănătatea generală a organismului nostru. Acesta diminuează riscul multor boli și, de asemenea, contribuie la prevenirea celor mai temute afecțiuni.
Totuși, sportul poate fi însoțit și de febra musculară, mai ales dacă ai avut o pauză fizică îndelungată.
Aceasta apare din cauza inflamației resimțite la nivelul mușchilor și, în alte cuvinte, din cauza efortului extins. Febra musculară se dezvoltă numai dacă efortul depus depășește rezistența fizică a mușchilor, în acel moment.
Adesea, aceasta apare după 12-24 de ore de la încheierea efortului fizic și poate persista chiar și câteva zile.
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de sport fără să suferi din cauza febrei musculare.
„Cum scapi de febra musculară e întrebarea pe care mi-o adresează fiecare începătoare de la sală când începe un program de antrenament.
Și eu, când reiau programul de sport, mă întreb cum scapi de febra musculară, pentru că în primele 2 săptămâni mă doare constant câte ceva prin corp și descopăr mușchi noi, despre care nu știam că îi am.
Ca să știi cum scapi de febra musculară e important să înțelegi mai întăi ce este febra musculară. Deși tendința e să credem că febra musculară e indicatorul unui antrenament eficient, acest lucru nu este neapărat adevărat.
Poți face febra musculară după un antrenament în care nu ai lucrat corect și nici eficient, după cum poți avea antrenamente foarte bune în urma cărora să nu faci febra musculară.
De obicei, febra musculară înseamnă că ai făcut mișcări noi sau că ai lucrat dincolo de limita de rezistență obișnuită, însă eficiența unui antrenament e dată de corectitudinea execuției mișcărilor, de optimizarea amplitudinii mișcărilor în jurul articulațiilor și echilibrarea corpului în aliniament corect, nu de febra musculară.
Febra musculară se resimte la 12-24 de ore după sport și poate să te chinuie până la 3 zile. Printre simptomele pe care le poți avea când ai febră musculară se poate numără senzația de picioare umflate, reducerea mobilității, scăderea forței mușchilor afectați de febra musculara sau durere asociată mișcărilor.
Febra musculară este un proces inflamator care semnalizează faptul că organismul se reface și astfel crește calitatea musculară.
Febra musculară poate fi redusă cu câteva trucuri simple și naturale, ușor de implementat: stretching, masaj, baie călduță în apă cu săruri de magneziu, alimentație corectă pentru persoanele care fac sport, terapie cu gheață/căldură și antrenament”, scrie Cori Grămescu.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…