Categories: Știrile zilei

Fâșia Gaza a fost declarată „zonă cu epidemie de poliomielită” pe fondul agravării crizei sănătății

Fâșia Gaza se confruntă cu o criză umanitară și de sănătate gravă, în timp ce Israelul își continuă ofensiva pe teritoriul palestinian.

Pe măsură ce regiunea dens populată intră în a 10-a lună de război, Ministerul Sănătății din Gaza a declarat o epidemie de poliomielită în enclava palestiniană, conform ndtv.com

Ofensiva Israelului asupra fâșiei a dus la distrugerea sistemului de canalizare și apă, ducând la o scurgere de ape uzate în taberele în care palestinienii strămuați din locurile lor natale ți sunt adăpostiți în prezent.

Fâșia Gaza declarată „zonă cu epidemie de poliomielită”

Potrivit unui raport de săptămâna trecută, Ministerul Sănătății în coordonare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a detectat componenta poliovirusului de tip 2 în eșantionul de apă uzată. Apele uzate se adună și curg între corturile persoanelor care au fost strămutate, crescând riscul de contact și un posibil focar.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că situația din Fâșia Gaza constituie o amenințare gravă pentru sănătatea populației din Gaza și a altor țări învecinate. El a numit, de asemenea, acest lucru drept „Recul la programul global de eradicare a poliomielitei”.

Ministerul a cerut o „intervenție imediată pentru a pune capăt ofensivei asupra Gaza și a găsi soluții radicale” la epidemia care se profilează, care ar putea să nu fie foarte departe, având în vedere circumstanțele.

Ministerul a subliniat, de asemenea, lipsa apei potabile, lipsa igienei personale, rețelele de canalizare deteriorate și tonele de deșeuri solide și deșeuri acumulate în regiuni în urma atacului.

Potrivit rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceștia urmează să trimită peste un milion de vaccinuri antipoliomielită în Fâșia Gaza, care urmează să fie administrate în următoarele săptămâni. Acest pas este luat pentru a preveni infecția copiilor cu poliomielita.

Condiții umanitare în declin în Fâșia Gaza

Potrivit rapoartelor Națiunilor Unite (ONU), declinul crizei umanitare din Fâșia Gaza a dus și la izbucnirea altor boli precum hepatita A, dizenteria, gastroenterita și bolile de piele necunoscute la copii.

Cauzele acestor boli sunt condițiile insalubre, lipsa asistenței medicale, lipsa apei curate, lipsa hranei și a nutriției. Toate acestea au devenit imposibile din cauza ajutorului umanitar puțin sau deloc din regiune.

Dacă astfel de condiții continuă să prevaleze, pot apărea mult mai multe boli, inclusiv boli cauzate de foamete și malnutriție.

Conform datelor Ministerului Palestinian al Sănătății și Societății Semilunii Roșii Palestiniene, ofensiva israeliană a dus la moartea a 39.324 de palestinieni în Fâșia Gaza, cu cel puțin 90.830 de persoane rănite. 

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

28 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

57 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: