Din cuprinsul articolului
Fâșia Gaza se confruntă cu o criză umanitară și de sănătate gravă, în timp ce Israelul își continuă ofensiva pe teritoriul palestinian.
Pe măsură ce regiunea dens populată intră în a 10-a lună de război, Ministerul Sănătății din Gaza a declarat o epidemie de poliomielită în enclava palestiniană, conform ndtv.com.
Ofensiva Israelului asupra fâșiei a dus la distrugerea sistemului de canalizare și apă, ducând la o scurgere de ape uzate în taberele în care palestinienii strămuați din locurile lor natale ți sunt adăpostiți în prezent.
Potrivit unui raport de săptămâna trecută, Ministerul Sănătății în coordonare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a detectat componenta poliovirusului de tip 2 în eșantionul de apă uzată. Apele uzate se adună și curg între corturile persoanelor care au fost strămutate, crescând riscul de contact și un posibil focar.
Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că situația din Fâșia Gaza constituie o amenințare gravă pentru sănătatea populației din Gaza și a altor țări învecinate. El a numit, de asemenea, acest lucru drept „Recul la programul global de eradicare a poliomielitei”.
Ministerul a cerut o „intervenție imediată pentru a pune capăt ofensivei asupra Gaza și a găsi soluții radicale” la epidemia care se profilează, care ar putea să nu fie foarte departe, având în vedere circumstanțele.
Ministerul a subliniat, de asemenea, lipsa apei potabile, lipsa igienei personale, rețelele de canalizare deteriorate și tonele de deșeuri solide și deșeuri acumulate în regiuni în urma atacului.
Potrivit rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceștia urmează să trimită peste un milion de vaccinuri antipoliomielită în Fâșia Gaza, care urmează să fie administrate în următoarele săptămâni. Acest pas este luat pentru a preveni infecția copiilor cu poliomielita.
Potrivit rapoartelor Națiunilor Unite (ONU), declinul crizei umanitare din Fâșia Gaza a dus și la izbucnirea altor boli precum hepatita A, dizenteria, gastroenterita și bolile de piele necunoscute la copii.
Cauzele acestor boli sunt condițiile insalubre, lipsa asistenței medicale, lipsa apei curate, lipsa hranei și a nutriției. Toate acestea au devenit imposibile din cauza ajutorului umanitar puțin sau deloc din regiune.
Dacă astfel de condiții continuă să prevaleze, pot apărea mult mai multe boli, inclusiv boli cauzate de foamete și malnutriție.
Conform datelor Ministerului Palestinian al Sănătății și Societății Semilunii Roșii Palestiniene, ofensiva israeliană a dus la moartea a 39.324 de palestinieni în Fâșia Gaza, cu cel puțin 90.830 de persoane rănite.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…