Fără lactoză, stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză, ambalată ecologic, adică un vis împlinit pentru iubitorii de înghețată s-a împlinit la Galați!
Whoopie ICE, înghețata de aur a Europei a cucerit Parisul la Ecotrophelia 2018!
Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au obţinut marele premiu la Paris, la cea mai importantă competiţie a inovatorilor din alimentaţie.
Gutui, prune şi zer! Acestea sunt ingredinetele celei mai bune îngheţate din Europa, inventată trei studente din Galaţi. Au desăvârşit reţeta împreună cu profesorii Facultăţii de Ştiinţa Alimentelor şi i-au uimit pe juraţii concursului de la Paris, la care au participat cu îngheţata lor, juriu format din cei mai mari producători din industria înghețatei.
Echipa Universităţii Dunărea de Jos a fost copleşită de anunţul că îngheţata inventată la Galaţi, botezată “woopie ice”, a câştigat cea mai prestigioasa întrecere din domeniul alimentaţiei viitorului.
Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență.
Reţeta este una aparent simplă, însă procesele tehnologice rămân secretul specialiştilor. Îngheţată poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză şi apare, deocamdată, cu aromă de prune şi gutui.
“Este o îngheţată făcută din zer concentrat şi delactozat, cu smântână, gutui, prune, zahăr şi ouă.”
Îngheţata este un produs cu eticheta curată, fără stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză. Şi soluţia de ambalare este una ecologică, aşa că preţul corect ar fi de aproximativ un euro la 100 de grame, potrivit stirileprotv.ro.
Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi este deţinătoarea brevetului, însă reţeta poate fi cumpărată de producătorii de îngheţată.
Ca şi în cazul altor invenţii ale Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, studenţii vor primi o parte din bani.
În trecut, ei au mai luat premii şi pentru un baton proteic şi un pateu vegetal pe bază de linte. Ambele pot fi găsite la rafturile cu produse bio ale hipermarketurilor.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…