Factori care împiedică absorbția calciului în organism. Evită aceste alimente!

Calciul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului. Acesta este o componentă importantă a sistemului osos, determinând rezistența și longevitatea corpului nostru. Alimentația este principala sursă din care este indicat să ne asigurăm aportul necesar de calciu. Cu toate acestea, este important să știi că anumite alimente pot împiedica absorbția calciului în organism. Iată ce trebuie să eviți!

În timp ce anumite alimente favorizează absorbția calciului în organism, există grupe care au efectul opus. Aceste alimente pot interveni în procesul de asimilare a calciului, fragilizând oasele. Iată ce alimente trebuie să eviți pentru a asigura un nivel suficient de calciu în organism.

Alimente care împiedică absorbția calciului

Cafeină

Potrivit studiilor, consumul excesiv de cafea poate contrbui la dezvoltarea osteoporozei,  ca urmare a scăderii absorbției calciului în oase.

„Se pierd aproximativ 6 miligrame de calciu la fiecare 100 de miligrame de cafeină, spune Dina Khader, consultant în nutriție integrativă”, potrivit csid.ro.

Combinată cu alimente care conțin mult zahăr, cafeaua poate avea efecte nocive asupra sistemului osos, în special la femeile aflate la menopauză, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică.

Carne roșie

Excesul de proteine de origine animală poate duce, de asemenea, la reducerea absorbției calciului în sânge. Dacă suferiți de osteopenie sau osteoporoză se recomandă limitarea consumului de carne roșie de cel mult 2 ori pe săptămână și în porții mici.

Leguminoase

Fasolea și mazărea pot împiedica absorbția calciului în sânge. Aceste leguminoase sunt bogate în fitați, substanțe care pot interfera cu capacitatea organismului de a absorbi calciul.

Deoarece fasolea este bogată în magneziu, fibre și alți nutrienți importanți, nu trebuie să o evitați cu totul. Pur și simplu reduceți nivelul de fitați prin înmuierea boabelor în apă rece timp de câteva ore înainte de a le găti în apă proaspătă.

Alcool

Consumul excesiv de alcool provoacă o scădere a densității osoase și încetinește vindecarea fracturilor. De asemenea, acesta are efecte negative asupra întregului organism, în special asupra ficatului. Pentru a evita riscurile este indicat să consumați alcool în mod responsabil.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: